torstai 31. maaliskuuta 2011

Olinhan siellä minäkin

Neuleretriitissä nimittäin. Toista kertaa. Tämä retriitti oli kaiken kaikkiaan neljäs. Kivaa oli. Hyvää seuraa. Upeita lankoja. Rukkeja. Mitä nyt ihminen voi elämässään tarvita. Lankakauppiaatkin olivat läsnä ja lankoja oli muutenkin paljon saatavilla.


Minun saaliini on tässä (oikealta vasemmalle): Titityyltä Cascaden Heritage Silkiä (85% merino superwash wool, 15% mulberry silk) 300 g, Toikalta Kauhavan Kangas-aitan Sukkista (50% merinovilla, 25% polyamidi, 25% bambu) 100 g, Sammalta Wollmeisen 100% Merino Superwashia, 100 g ja arpajaisvoitoksi sain vielä Cherry Tree Hillin Summer Sockia (30% merino wool, 35% cotton, 35% acrylic) 100g. Lankavarasto kasvoi siis 600 g:lla eli n. 20 %:lla.

Värimieltymykseni ovat vähitellen vaihtumassa. Palaan taas punaiseen. Tuo Wollmeise on muuten ensimmäiseni. Ravelryssa on tuota lankaa hehkutettu kovasti ja neulojat ovat perjantaisin taistelleet näppäimistöjensä äärellä noista himoituista vyyhdeistä. Eipä ihme, värit ovat tosi upeita.

Pari viikkoa sitten sain käsiini kolme neulelehteä: Käsityön, IK:n ja DK:n. Valtavasti sellaisia malleja, jotka tekisi mieli neuloa. Oikea neulemalliähky. Ensin kuitenkin neulon kesken olevan puseron valmiiksi ja sitten vasta uusien projektien kimppuun.

Huomenna on huhtikuu. Eipä uskoisi. Naismuistini mukaan tähän aikaan vuodesta on jo melkein lumetonta. Ei tänä vuonna. Pihakin on vielä melkein jäässä. Kevät tule jo!

lauantai 19. maaliskuuta 2011

Päättömyyksiä

Tällä kertaa kuvat ovat päättömiä. Kampaus ei kerta kaikkiaan ollut julkaisukelpoinen. Kuvat on otettu jo pari viikonloppua sitten, mutta ei kampaus sen parempi olisi ollut tänäänkään. Viikonloppuisin tapaan hengailla pyjamassa tai jossain muussa rennossa kostyymissa. Näissä kuvissa olen sentään melko asiallisesti pukeutunut.

Ruishiutale -villatakki
Idena Mohair Lux, 60% mohair, 40% dralon, 350 g
KnitPicks Harmony, 5 mm
Mukaelma Wendy Bernardin Indigo Playmate Jacketista kirjasta Custom Knits

Tämä neuletakki valmistui jo helmikuun alkupuolella. Annoin sille nimen ruishiutale koska neulos näytti ihan ruishiutalepuurolta, etenkin noissa vaaleammissa kohdissa.  Alkuperäisen mallin mukaan neuloin tämän pari vuotta sitten. Ohjeen yhteydessä on vinkkejä ohjeen muokkaamiseksi ja hyödynsin niitä.
Alkuperäiseen ohjeeseen tein seuraavat muutokset: jätin vartalokavennukset pois ja lisäsin etukappaleisiin taskut, neuloin takin huomattavasti pidemmäksi ja tein saalikauluksen sijaan nappilistan nappeineen.  Taskut tein ihan vanhasta muistista. Muuten olen tähän erittäin tyytyväinen paitsi että pääntien kavennuksia olisin voinut miettiä vähän enemmän. Tuo ylin nappi on nyt aika korkealla. Levennykset olisi voinut tehdä loivemmin jotta pääntiestä olisi tullut avonaisempi. No, eihän sitä ole mikään pakko ylös asti napittaa. Napit ovat muuten puuta ja intialaista alkuperää, Karnaluksista kuten lankakin.
Lanka oli oikein mukavaa neuloa, vaikka siinä onkin aika reilusti keinokuitua. Jos vertaa esim. Rose Mohairiin, jota neuloin samoihin aikoihin, niin tämä on huomattavasti miellyttävämpi tuttavuus. Luulin ostaneeni yksiväristä lankaa ja tuo sävyjen vaihtelu oli aluksi epämiellyttävä yllätys, mutta nyt kun silmä on siihen tottunut niin ei tuo niin pahalta enää näytä.

Vähitellen alkaa ajatus suuntautua jo kesäisempiin neuleisiin. Ideoista ei ainakaan ole puutetta: kuluneen viikon aikana ovat ilmestyneet Käsityö, IK ja DK, joissa kaikissa on toteutettavaksi ajateltavia malleja .