torstai 8. elokuuta 2013

Pitkästä aikaa

Pitkästä aikaa olen saanut jotain neulottua ja vielä pidempi aika on siitä kun olen saanut viimeksi postattua tänne (melkein puoli vuotta).

Neuloin villatakin ystäväni tyttärelle. Lupasin neuloa sen jo vuosi sitten, mutta vasta nyt kesällä ehdin sen toteuttaa. Eipä sillä, että tyttönen kovasti olisi villatakin tarpeessa. He asuvat Singaporessa, jossa lämpötila ei taida koskaan olla alle +25°C. Joskus he kuitenkin matkustavat viileämpiinkin paikkoihin, kuten Suomeen, joten jotain lämmintä on vaatekaapissa kuitenkin oltava.


Pikkuisen tytön pitsineuletakki
Ann Budd: Knitter's Handy Book of Sweater Patterns 28"
Pitsimalli: Lene Holme Samsøe: Essentially Feminine Knits/Coco
Garnstudio Drops Baby Merino, 100 % merinovilla, väri 26, 185 g
KnitPicks Harmony 3,75 mm

Koon valitseminen oli aluksi hankalaa. Onneksi sain ystävältäni vähän mittoja, joiden avulla etsin sitten oikean koon Annin kirjasta. Tyttö onpitkä ikäisekseen, joten tein sekä vartaloon että hihoihin muutaman sentin enemmän pituutta kuin ohjeessa. Valitettavasti en tiedä oliko takki sopiva tytölle, sillä hän ei maanitteluista huolimatta suostunut pukemaan sitä ylleen. Tuskin se ainakaan pieni on, sen verran laitoin kasvunvaraa.

Tässä hieman yksityiskohtaisempaa kuvaa. Pitsineule on perinteistä nuolikuviota, josta on olemassa useita variaatioita eri silmukkamäärillä. Tässä mallikerrassa on 7 silmukkaa ja 4 kerrosta. Pääntien reunan ja nappilistan tein samalla kertaa. Poimin silmukat reunasta (3 s/4 krs) ja sitten neuloin muistaakseni 8 krs aina oikeaa. Napit löysin varastostani. Olen ostanut ne 5 vuotta sitten Amerikasta Michaelsilta. Pussissa luki Heirloom Collection. Eipä taida muovinapeista ihan perintökaluiksi olla, mutta tähän sopivat erinomaisesti. Miekkonen nimesi ne vadelmanapeiksi.

2 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Kaunis takki pikkuneidille, varmasti on mieluinen!

Karoliina kirjoitti...

Sitä todella toivon, Hepsi. Yritimme maanitella tyttöstä sovittamaan neuletta. mutta hän nakkasi koko vaatekappaleen kaaressa sohvan taakse.:) No, hän oli hieman kipeä, joten en ottanut siitä itseeni.