sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Messuhuumaa

Kuten niin moni muukin käsityön harrastaja ja ystävä, suuntasin minäkin eilen kulkuni Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen (aik. Pirkka-halli). Aikomukseni oli olla paikalla heti yhdeksältä, kun ovet aukeavat, mutta nukutti sen verran makeasti ja Aamulehtikin täytyi lukea, että ehdin paikalle vähän ennen yhtätoista eli vähän turistibussien saapumisen jälkeen. Olen käynyt näillä messuilla vuodesta 2005 eikä siellä koskaan ole ollut mielestäni näin paljon ihmisiä. Onneksi olin varannut koko päivän kiertelemiseen ja ehdin kierrellä molemmat hallit pariinkin kertaan. Kiertelyn lomassa tapasin paljon retriiteistä ja netistä tuttuja neulojia, joiden kanssa oli mukava vaihdella kuulumisia ja vertailla ostoksia.


Omat ostokseni jäivät tämä vuonna varsin vaatimattomiksi: vain 1/2 kiloa lankaa ja joitakin pikkutavaroita. Langat ovat bolivialaista alpakkalankaa (300 g, keltainen) Mohair-Sukka-Puffaa (100 g, violetti) ja Online Supersockea (100g, harmaan-vihreän-kirjava). Alpakat ja Supersocke ovat Vihreästä Vyyhdistä ja Puffa-lanka Puffalan ja Hopeasäikeen yhteiseltä standiltä. Ai niin, ostinhan minä Tarina-Asulta mekon, jonka mukana sain tuon lankojen alla olevan kangaskassin.

Messuilla oli kiva käydä, tapailla tuttuja ja tarkkailla muita messukävijöitä. Messujen viehätys on tainnut osaltani vähän laantua. Todennäköisesti siksi, että tasokkaiden lankojen saatavuus on parantunut huomattavasti lukuisten uusien lankakauppayrittäjien ansiosta. Heitä oli tänä vuonna messuilla huomattavan paljon, vaikka en kovasti ostoksia nyt tehnytkään, tulen varmasti jatkossa asioimaan monen kanssa. Toivottavasti kaikille löytyy jatkossakin asiakkaita ja lankojen tarjonnan tason paraneminen jatkuu.

1 kommentti:

Kristiina kirjoitti...

Mie kävin perjantaina mut en nähny montaa nettineulojaa, tai en sit tunnistanu siinä tungoksessa. Niit röyhelöhuiveja oli joka toisen mummon kaulassa, tän syksyn hitti? Käsinvärjättyjä lankoja oli runsaasti tarjolla, ehkä liikaa, kun en osannut lopulta valita mitään. Miulle tarttu vaan pussillinen alpakkaa matkaan.