tiistai 20. joulukuuta 2011

Pieniä reikiä kaarrokkeessa

Eyelet Cardigan by Wendy Bernard from Custom Knits 2
Koko M
Rowan Felted Tweed (50% merino, 25% alpakka, 25% viskoosi), 290 g
KnitPicks Harmony, 4 mm/80 cm
1 nappi

Wendy Bernard on ehdoton lempparini neulesuunnittelijoiden joukossa. Olen neulonut suuren osan hänen ensimmäisen kirjansa Custom Knits neuleista, ja jotkut useampaankin kertaan. Häneltä ilmestyi alkusyksystä uusi kirja, Custom Knits 2, joka oli ihan pakko hankkia. Bookdepositorysta tilasin. Ensimmäisenä puikoille pääsi tämä villatakki, jonka yksinkertaisuus viehätti kovasti silmääni. Toisaalta yksinkertainen reikäkuvio kaarrokkeessa antoi lisäilmettä neuleelle. Yleensä haluan napittaa villatakkini tiukasti kiinni, mutta nyt päätin tehdä tällaisen auki pidettävän mallin.
Lanka oli odottanut oikeaa projektia jo hyvän tovin stashissani ja yksi syy tämän mallin valintaan oli, että tämä lanka tuli heti mieleeni, kun näin kyseisen mallin. Tämä ei varmasti jää viimeiseksi projektiksi tästä langasta. Suosittelen tätä lankaa todellä lämpimästi. Vaikka siinä on neljännes viskoosia, on lanka todella villamainen, mutta neulottu pinta on mukavan pehmeä. Lisäksi lanka on todella riittoisaa, 300 grammaa riittää keskikokoiseen puseroon/neuletakkiin. Neulepinta laskeutuu kauniisti (kuvassa neule on vähän rypyssä) ja se kestää höyryttämisen.

Kuvat on otettu jo jokunen viikko sitten. Sää on todella paljon synkeämpi nyt kuin kuvissa. Talven selkä alkaa kuitenkin jo taittua: ensi viikolla päivä jo pitenee! Vetäydyn vähitellen joulun viettoon, mutta ennen sitä haluan toivottaa kaikille lukijoilleni oikein rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta. Ensi vuonna uudet neuleet.

5 kommenttia:

emilia kirjoitti...

Tosi kivannäköinen takki! Nyt alkoi kyllä houkuttaa tuon kirjan tilaaminen... Mulla on just hakusessa kivoja neuleohjeita tollasille perusvillatakeille.

Mukavaa joulua!

Lammas kirjoitti...

Kaunis ja varmasti myös käytännöllinen neule. Mullakin on kyseistä lankaa jemmassa, mutta en ole vielä sitä mihinkään käyttänyt.

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Oikein mukavannäköinen! Rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta myös sinulle!

Hepsi kirjoitti...

Kaunis takki jälleen!

Sydämessä pienessäkin
asuu joulun taika.
Pysähdy siis Sinäkin,
nyt on juhlan aika.

Tunnelmallista joulua!

Kristiina kirjoitti...

Kivan näkönen malli ja värikin upea! Miul olis oliivinvihreetä stashissa. Hm, täm malli pitää laitta muistiin.