sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Jämälankatöitä

Neulojan varastoon kertyy uusien lankaostosten lisäksi myös erilaisia jämälankoja. Itse säilön tarkkaan kaikki jämätkin, nuuka kun olen. Minua kuitenkin ärsyttää Ravelryn stashissa oleva suuri lankojen lukumäärä. Niinpä päätin karsia nimikkeitä stashistani aloittamalla niistä kaikkein pienemmistä eristä. Sukkalanganloppujen hyödyntämistä helpotti kovasti syyskuussa syntynyt sukumme nuorimmainen.

Mukaelma junasukista (Ravelry-linkki) serkkuni pojalle
Schoppel-Wolle Boots, 44% villaa, 42% puuvilla ja 14% nylonia, 30 g
sukkapuikot 2,75 mm

Yhdistelin tässä kahta eri neuleohjetta (löytyvät linkin takaa). Neuloin sukat varpaista ylöspäin. Varresta jäi uupumaan yksi joustinneuleosuus, koska lanka loppui. Toivottavasti kuitenkin pysyvät poitsulla jalassa. Vartta on kuitenkin aika pitkästi.


Pikkuruiset sukat (Ravelry-linkki) serkkuni pojalle
Online Supersocke 100 Comedy Color, 75% villaa, 25% polyamidia, 20 g
sukkapuikot 2,5 mm

Tätä lankaa oli jäljellä kahden värikerran verran eli juuri sen verran että siitä sai pikkuruiset sukat. Nämäkin on neulottu varpaista ylöspäin.


Kuitupitoiset sukat (Ravelry-linkki)
Online Supersocke 100 Emotion IV-Color, 50% villaa, 25% bambua ja 25% polyamidia, 40 g
Fortissima Socka, 75% villaa, 25 % polyamidia, 15 g
sukkapuikot 2,5 mm

Nämä sukat neuloin poikkeuksellisesti nilkasta lähtien. Syy oli se, että raitalankaa oli kuusi värikertaa ja päätin neuloa varteen yhden värikerran ja kaksi värikertaa jalkaterään. Varren joustin, kantapää ja varvasosa on neulottu Fortissima Sockasta, jonka väri on niin lähellä tuota harmaata raitaa, ettei sitä siitä erottaisi, jos ei tietäisi.

Sukkien nimi tulee siitä, että aloitin ne Syksyn kuitupitoisissa kokoontumisajoissa Päivölässä viime viikonloppuna. Ensimmäisen sukan sain neulottua lauantain aikana, mutta toista sukkaa ehdin vain kantapäähän asti sunnuntaina. Alla vielä kuva Syksyn kuitupitoisten aikaansaannoksistani.Olkaa varovaisia liikenteessä, laittakaa kellot aikaan ja muistakaa käydä äänestämässä!

Ei kommentteja: