tiistai 29. tammikuuta 2013

Oleellisesti naisellisia neuleita

Ohhoh, siitä on melkein kolme kuukautta, kun olen viimeksi blogannut. Onpa aika rientänyt. Viime vuoden loppu oli tosi hektistä aikaa töissä ja ilmeisesti siitä hopusta toipuminen otti oman aikansa. Koko ajan olen neulonut, mutta raportoiminen on unohtunut.

Lueskelin kesällä Interweaven lähettämää sähköpostiviestiä, jossa he markkinoivat julkaisemiaan kirjoja ja ihastuin kovasti Lene Holme Samsøen Essentially Feminine Knits -kirjaan. Moni muukin on ihastunut, sillä pari viikkoa sitten tulleessa sähköpostiviestissä kyseinen teos julistettiin Interweaven vuoden 2012 ykköstuotteeksi. Kirja on alunperin julkaistu tanskaksi, mutta onneksi nyt myös englanniksi. Kirjassa on ties kuinka monta sellaista mallia, jotka haluaisin neuloa. Etenkin takit ovat upeita.

Tein aluksi testiksi hieman pienemmän neuleen. Pitsineuletta paksusta langasta.

Hella
Løve Garn Cosy Wool, 100% villaa, 50 g
Pyöröpuikko Novita 8 mm

Hella neulotaan päälaelta otsalle. Varsin nopea projekti. Jostain syystä sain Ravelryn mukaan kulumaan 3 päivää, todennäköisesti viivyttelin lankojen päättelyn kanssa. Pingottaminen jäi tekemättä, kuten kuvasta näkyy. Ihan lämmin myssy tämä on, vaikka noita reikiä piisaakin. Jotta olisin tässäkin projektissa oppinut jotain uutta, niin päättelin joustimen neulalla. Lanka on Karnaluksista hankittua, villatakin jämiä.


Testineuleen jälkeen oli aika käydä varsinaisen projektin kimppuun. Tähän malliin ihastuin jo kirjan esittelykuvien perusteella. Loppusyksystä tartuin puikkoihini ja tätä projektia varten jo alkukesästä hankkimiini lankoihin.


Lily
Manos del Uruguay Silk Blend, 70% merinovilla, 30% silkki, 430 g Lankaideasta
Pyöröpuikko Knit Picks 5 mm

Ihan ihana neule tästä tuli. Vartalo-osa ja hihat on neulottu kappaleina kaarrokkeeseen asti ja sitten kaikki kappaleet yhdistetty kaarroketta varten. Sivuissa ja hihoissa on saumat. Alkuperäisessä ohjeessa oli muutama nappi, mutta itse jätin ne pois. Saatan laittaa jonkun kiinnityssysteemin, mutta nyt saa kelvata ilman. Pingottaminen uupuu tästäkin, nämä kaarrokkeet vain on vaikea pingottaa eikä lanka siedä silitysrautaa, toivotaan että kuvio aukeaa ajan kuluessa.

Pahoittelen kuvien taustalla näkyviä rännejä ja lumen peittämiä pihakalusteita. Silloin ennen joulua, kun nämä kuvat otettiin, oli kolmattakymmentä astetta pakkasta, joten kuvakulmien hakemiseen ei paljon aikaa hukattu. Näin talvella on vielä vaikeampi löytää pihallamme sellainen kuvauspaikka etteivät naapureiden pihat tule näkyviin kuin kesäaikana.

2 kommenttia:

JennyF kirjoitti...

Kyllä on ihana takki ja väri! Onnittelut! Pitänee itsekin tutustua ko. kirjaan.

Karoliina kirjoitti...

Suosittelen lämpimästi tuota kirjaa. Etenkin neuletakit ovat upeita.