sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Minusta on tullut sukankutoja

Minua nolottaa, että bloggaan niin tavattoman harvoin. Mielessä on vaikka mitä asiaa, mutta sitten tulee taas jotain muuta, joka menee bloggaamisen edelle. Aika vauhdikasta tässä on viime aikoina ollut. Opiskelen työn ohessa, se vie oman aikansa. Yritän varata aikaa myös muille harrastuksilleni eli liikunnalle ja espanjalle ja nukkuakin pitäisi. En valita, kaikki ovat omia valintojani. Kuin myös se, että esittelen blogissa vain valmiita töitä. Nämä työt ovat vielä viimevuotisia. Loppusyksystä neuloin useamman parin sukkia.


Rumikset (On-Your-Toes by Ann Budd)
n. 90 g Noro Silk Garden Sockia, värit S245, S289 ja S315 (40% villa, 25% silkki, 25% nylon ja 10% mohair)
sukkapuikot 3,25 mm

Neuloin hameesta jääneet langat sukiksi. Malli on hyväksi havaittu. Tällä mallilla olen neulonut jo aika monta paria. Nimesin nuo rumiksiksi. Väriyhdistelmät eivät ole näteimmät mahdolliset, mutta sukat ovat oikein hyvän tuntuiset jalassa. Tuo punainen on kyllä herkullinen sävy. Raidat ovat 4 kerrosta kukin.


Quickie Socks by Susan Lawrence from The Joy of Sox
n. 70 g Lennun Pajan Raahelankaa (villaa ja jonkin verran nylonia vahvikkeena)
sukkapuikot 4 mm

Nämä sukat tein siskolleni joululahjaksi. Tosi nopea projekti: sukka/ilta. Kantapää tehtiin wrap&turn -tekniikalla, joka oli minulle uusi, vaikka onkin ihan yleinen tapa tehdä kantapää. Tulee siisti kantapää eikä jää reikiä. Täytyy kokeilla toistekin. 


Miesten sukat Novitan ohjeella
n. 150 g/pari Lennun pajan Raahelankaa (100 % villaa, luulisin)
puikot 3,5 mm ja 4 mm

Tein näitä miesten sukkia kaksi paria tällä samalla ohjeella. Toiset 3,5 mm:n puikoilla ja toiset 4 mm puikoilla. Ensimmäinen pari meni miehen veljelle ja toinen miehelle. En ole ihan varma onko lanka täyttä villaa, mutta se on melko käsittelemätöntä ja lanoliinikin on mukana, joten vahvasti epäilen täysvillaiseksi. Ihan perussukka perusmallilla. Joudun tunnustamaan, etten osaa tehdä perinteistä kantapäätä ulkomuistista, kuten tiimalasikantapään.

Lukeekos kukaan enää tätä blogiani? Mistähän minä täällä kirjoittelisin, kun noita valmistuneita töitäkin on niin vähän? Toivottavasti saan opiskelut valmiiksi kevään aikana, niin on sitten enemmän aikaa neulomiseen ja siitä kertomiseen. Aurinkoista kevätpäivää!

6 kommenttia:

Jatta kirjoitti...

Lukee lukee :)

Jos alkaisit tekemään jottain lehti/kirjakatsauksia, sä kun pidät ittes sivistyneenä silläkin saralla? Mutta kai sitä voi blogata harvoinkin? Elä ota paineita ;)

Karoliina kirjoitti...

Kiitos vinkistä, Jatta. Laitan korvan taakse. Mulla olisi muutama ihan uusi lehti, joita voisin kommentoida. Täytyisi ensin ehtiä lukea ne...

En mä tästä sen kummempia paineita ota, mutta usein tulee mieleen juttuja, joita voisi blogata, mutta sitten tulee taas jotain muuta ja homma unohtuu.

JennyF kirjoitti...

Kyllä täällä luetaan ja jaksetaan odottaa, että ehdit taas. :-) Ja mun mielestä nuo sukat ovat kyllä ihan Kaunikset.

Karoliina kirjoitti...

Kiitos kärsivällisyydestä, Jenny. Sukat on ihanat jalassa ja kun silmä alkaa tottua, niin ei ne niin kauhean rumatkaan ole.;)

Hepsi kirjoitti...

Kyllä luetaan! Harva tahti ei haittaa, pääasia kun ylipäätään bloggaa.
Odotin sun tapaamista Päivölässä, kun jotenkin olin ollut katsovinani, että olisit ollut tulossa. Toivottavasti sitten joskus seuraavalla kerralla taas tapaamme. =)

Katja Vilhunen kirjoitti...

Hei, sinä neuleblogauksen harrastaja tai neuleblogausta harrastanut!

Haen neuleblogien/käsityöblogien pitäjiä sekä entisiä pitäjiä vastaamaan kyselyyn neule/käsityöblogien pitämisestä. Tein vastaavanlaisen kyselyn pro gradu –tutkielmaani varten vuonna 2008. Kyselyyn tuli vastauksia runsaasti ja lopullisen muotonsa tulokset saivat viime syksynä hyväksytyn lisensiaatintyön muodossa. Tämän jatkokyselyn tarkoituksena on saada aineisto väitöskirjaa varten. Toivottavasti sinulla on aikaa vastata kyselyyn.

Kysely on tarkoitettu henkilöille, jotka pitävät tai ovat pitäneet neule/käsityöblogia. Kyselyllä selvitetään blogien ja blogaamisen merkitystä käsitöiden tekemiseen sekä neuleblogien verkostoitumista ja yhteisöllisyyttä.

Kyselyyn vastaaminen vie noin 15-20 minuuttia ja vastanneiden kesken arvotaan kolme neuleaiheista pakettia. Kyselyyn voi vastata toukokuun loppuun asti. Olisitko ystävällinen ja kävisit tekemässä kyselyn oheisesta linkistä: https://elomake.uef.fi/lomakkeet/6504/lomake.html Jos linkki ei aukea klikkaamalla, kopioi se nettiselaimesi osoitekenttään ja paina Enteriä.

Jos sinulla on kysyttävää tutkimuksen suhteen voit lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen kvilhune@student.uef.fi


Ystävällisin terveisin, Katja Vilhunen.