sunnuntai 12. elokuuta 2007

Pikkusievä kesäpusero

Ennen Amerikan matkaa heinäkuun alkupuolella kaipasin helpohkoa ja nopeaa kesäkäsityötä. No, ei nyt niin kauhean nopeasti valmistunut, mutta valmistui vihdoin mennä viikolla.
Pikkusievä kesäpusero "Namupala"
Novita Kotiväki, n. 350 g
Virkkuukoukku nro 3

Puseroon sain idean Koukussa-kirjan "Namupalasta" (Laura-Jean Bernhardson). Sanon, että idean, sillä laskeskelin silmukat ja kerrokset kokonaan uusiksi. Kirjan ohjeessa oli materiaaliksi merkitty Samos, joka on huomattavasti Kotiväkeä paksumpaa. Muutin myös mallivirkkausta: tein joka toisen kerroksen pylväitä ja joka toisen kerroksen puolipylväitä. Koristeena olevan simpukkavirkkauksen tein ohjeen mukaan, joten se ei kauhean hyvin näy kuvassa. Kaula-aukko näyttää kuvassa aika avaralta. Johtuu osittain kuvakulmasta. Itse pidän tätä aika onnistuneena virkkuutyöksi. Toivottavasti on vielä vähän aikaa sellaiset kelit, että tälle on käyttöä.

Etu- ja takakappaleen valmistuttua olin aika epätoivoinen. Jostain syystä virkatut kappaleet näyttivät epämuodostuneilta ja vetivät joka suuntaan (väärään suuntaan). Kastelu ja reipas pingottaminen saivat taas ihmeen aikaiseksi ja kappaleet samaan muottiin.

Kuva on otettu meidän pihastamme, sen paraatipaikalta. Takanani näkyvät suureksi kasvaneet liljat, jotka kohta kukkivat ja vielä vauva-asteella olevat marjapensaat. Tämän mainitsen erikseen siksi, että sain Tellulta, jolla on todella hienoksi laitettu piha, tällaisen napin. Kiva, että rokkaa täällä poiketessa. Minusta kaikki käsillään asioita tekevät rokkaavat. Ja sitäpaitsi kaikkia instrumentteja soitetaan käsin!

3 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Pusero näyttää tosi kivalta!

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Hei!
Muistelin, että olet neulonut (ja kävin myös tarkistamassa) villatakin Rowan Yorkshiren Tweed Chunky-langasta. Ihastuin siihen lankaan ja erityisesti Pecan sävyyn, mutta onko se liian paksua puserolangaksi? Jos langat tilaa sieltä Jannettes Rare Yarns:lta niin onnistuuko se tälläiseltä avuttomalta ja jääkö maksuksi vain se, joka 10 kerän kohdalla ilmoitetaan?

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Kiitos tiedoista ja vinkistä. Niin mä vähän arvelinkin, että Chunky on liian paksua, mutta samaa väriä ei valitettavasti löydy ohuemmista langoista.
Mä etsin lankaa siihen Fitted Knits kirjan kansikuvan puseroon, joka on neulottu Lana Grossa Royal Tweedistä (kävin niitäkin lankoja jo katsomassa, mutta en löytänyt oikeaa sävyä). Täytyy vaan jatkaa sen oikean langan metsästystä.