sunnuntai 21. syyskuuta 2008

Patenttiratkaisuja ja maastokuosia

Lankavaraston karsimiseksi ja pään suojaksi olen neuloskellut isompien töiden ohessa päähineitä:

Patenttineulepipot
Perusmalli Idena Bamboota, 70% bambu, 30% puuvilla, n. 75 g
Addin 40 cm pyöröt, 5 mm

Smurffimalli Idena Bamboota, 70% bambu, 30% puuvilla, n. 90 g
Addin 40 cm pyöröt, 5 mm

Varastossa oli kolme täyttä kerää ja lukuisia "nöttösiä" bambulankaa, joista tekaisin lenkkipipoja syyskelejä varten. Innoituksen otin Meg Swansenin artikkelista "Old Wiwes' Tales" Vogue Knitting Holiday 2006:ssa. Siinä hän kertoo kuinka hänen äitinsä, neulontaguruista suurin, Elizabeth Zimmermann oli aina siinä uskossa, että patenttineuletta ei voi neuloa pyörönä. No, tuossa artikkelissa Meg kertoo kuinka se käy. Molemmissa pipoissa on 60 silmukkaa, jotka sitten on kavenneltu artikkelissa olleen ohjeistuksen mukaan. Erityisesti tykkään tuosta smurffimallista. Se on ollut jo käytössäkin ja on yllättävän lämmin.

Yhteensopiva päähine Swallowtail Shawlin kanssa
Louisa Harding Yarns Kimono Angora, 70% angora, 25% villa, 5% nylon, vajaa kerä, reilut 20 g
Addin 40 cm ja 80 cm pyöröt, 4,5 mm

Swallowtailin neuloin jo pari vuotta sitten. Siitä jääneet langat neuloin nyt pipoksi. Ohje on Silke Hupkan Karlchen, jonka löysin Ravelryn kautta. Pipo on neulottu päälaelta korville päin, että varmasti saisin kaiken langan kulutettua (1,2 m jäi). Koska minulla ei ollut 4,5 mm:n sukkapuikkoja, aloitin pipon magic loop -tekniikalla, siksi nuo pidemmätkin puikot. Varmuuden vuoksi neuloin pipon kahteen kertaan. Ensimmäisellä kerralla lanka läikittyi niin rumasti, että en kestänyt sitä katsella, toisella kerralla pätkäisin langan muutamassa kohdassa läikkien välttämiseksi. Miksiköhän olen ostanut tuollaista camouflage-lankaa? Keränä se oli niin kaunis, mutta neuloontui militanttikuosiksi. No, talvella on onneksi suurimman aikaa pimeää, joten sama se kai mitä päässään pitää.

Tänään on ollut upea päivä. Tällaista säätä saisi olla loppusyksyn, vaikka jouluun saakka. Aamulla heräsin reippaana kahdeksalta auringonpaisteeseen. Aamukahvin ja lehtien luvun jälkeen neuloin Minimalistin etukappaleet valmiiksi, korjasin miehen paidan repsottavan taskun ja kipaisin vakiolenkkini Iidesjärven ympäri. Kaikki tämä ennen kahta. Aurinko tosiaan antaa virtaa ja puhtia! Loppupäivän olen sitten notkunut koneella, lukenut blogeja yms.

3 kommenttia:

Christina kirjoitti...

Oletpas saanut paljon aikaseksi. Millonhan mie uskaltasin neuloa pipon. On nääs pipokammo. Suurin osa UFOistani on pipoja.

Sama ilmiö täällä, aurinko on antanut virtaa ja ehdin miekin sipasta lenkin kuopuksen ollessa kerhossa. Juoksentelin myös järvimaisemissa ja Saimaa oli aivan tyyni ja niiin kaunis. Mukavaa päivänjatkoa!

Rouva Oranssi kirjoitti...

Pipoja tarvii aina. Täytyykin kokeilla tuota ylhäältä-alas-pipoa. Olisi yksi kerä Noro Kureyonia, olen miettinyt mitä siitä tekisi. Voisi riittää pipoksi tällä viisiin (tai sitten purkuun ja kämekkäiksi viime hetkellä).

Raglana kirjoitti...

Uusi pipo on parempi kuin pussillinen vanhoja.

Oih, koskahan itse saisin Minimalistin aloitettua... sitä ennen hauska nähdä millaisen teet.