sunnuntai 5. lokakuuta 2008

Pelkistetty neuletakki

Minimalist Cardigan by Ruthie Nussbaum, Interweave Knits Fall 2007

Le fibre nobili Super Tajmahal, 70 % merinovilla, 22 % silkki, 8 % kashmir, 415 g
Knitpicks Harmony, 4,5 mmTämä neule syntyi niin, että ensin oli lanka, jonka ostin helmikuussa Tallinnan reissulla Karnaluksista. Silloin en erityisesti ajatellut mitä siitä tekisin. Ostin langan koostumuksen takia. Keväällä selailin taas kerran neulelehtiäni ja tämä malli "pisti silmään". Jonkun aikaa se sai odotella vuoroaan. Tässä se kuitenkin on. Muuten tein ihan mallin mukaan, paitsi lisäsin tietenkin mittaa vartalo-osaan ja hihoihin. Hihat ovat enemmän 4/5 -pituiset kuin 3/4 -pituiset Täyspitkiä hihoja varten mallia olisi täytynyt mielestäni muokata, joten jätin hihat vähän vajaiksi.Tykkään tällaisesta aukipidettävästä mallista, jonka voi heittää olkapäille. Alle trikoota tai vaikkapa tuollainen tunikatyyppinen pusero. Tämä pusero on omaa tekoani. Olen verestellyt pikku hiljaa ompelutaitojani ja tämä syntyi pari viikonloppua sitten Eurokankaan silkki-puuvillapalakankaasta Modan 2/2005 kaavoilla. Ompeleminen olisi ihan helppoa, jos vain malttaisin olla huolellisempi. Kaikenlaisia turhia vekkejä ja ryppyjä tulee vähän väliä, kun en huomaa katsoa tarpeeksi tarkkaan, että kankaat ovat niin kuin pitää. Ajan kanssa, ajan kanssa. Toistaiseksi olen kyllä malttanut korjata virheeni ja tehdä uudestaan.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis neuletakki :)

laura koo kirjoitti...

Tää on jo ainakin kolmas blogi jossa näen tosi kivan toteutuksen tuosta mallista. Taitaa mennä mullakin listalle.

Kivat uudet kutrit! ;)

Raglana kirjoitti...

Mainio toteutus! Ennustan kovaa pitoa :-)

Vilma kirjoitti...

Tuo on kyllä hyvännäköinen neule, sopii sulle mainiosti. Ja puseron kanssa ne on kuin toisilleen tehtyjä, tai siis niin kai ne onkin, eheh. :)

Upea valo ja mahtavat pilvet noissa kuvissa!

Karoliina kirjoitti...

Kiitokset kaikista kivoista kommenteista.

Olen ollut pari päivää reissussa ja nuttu on ollut käytössä. Mainio tamine. Nuo lyhyemmät hihathan ovat ihan kätsät.

Vilma, pusero on erillinen projekti. Kangas oli ainoa siedettävä Eurokankaan palakaukalossa, ja tosiaan ihan ompeluharjoitteluun hankittu. Pilvet sattuivat sunnuntaina olemaan tuollaiset. Otan näitä kuvia itselaukaisimella meidän parvekkeella, joten usein pilvetkin päätyvät kuviin, ja yleensä myös meidän piharakennuksen katto, joka tosin ei näy näissä kuvissa.