sunnuntai 12. lokakuuta 2008

Talven varalle

Pari vuotta sitten neuloin Sunrise Circle Jacketin. Jo tuolloin pohdin takin vuorittamista. Yhtenä torstaina jokunen viikko sitten ryhdyin tuumasta toimeen. Poikkesin töiden jälkeen Eurokankaaseen ja sieltä löytyi sopivan väristä ohutta toppakangasta. Reunojen huolittelua varten ostin vinonauhaa. Kaavan vuoria varten olin piirtänyt jo pingotusvaiheessa.
Leikkelin kankaan, hurruuttelin saumat ja ompelin vinonauhan paikoilleen. Ei sen kummempi juttu. Yhden illan askare. No ei ihan.
Neuletakki lojui jokusen viikon sohvanpäädyssä odottamassa vuorin kiinnittämistä neuleeseen. Tänään sain ommeltua muutaman nepparin etuliepeisiin pitämään vuoria paikallaan. Muuten vuori pysyy paikoillaan ahdistussovitteen periaatteella.
Syy miksi alunperinkin ajattelin vuoria, oli se että takki on aika tanakkaa neulosta ja aivan liian kuuma sisällä pidettäväksi. Viileämpinä vuodenaikoina tuppaa olemaan kuitenkin varsin tuulista eikä pelkkä neulos pidä tuulta. Vuori siis siksi, että takilla olisi enemmän käyttöä.

Takin kanssa täytyy tietenkin olla yhteensopiva päähine.

Tweed Beret by Kristen TenDyke, Interweave Knits Winter 2006
Rowan Rowanspun Aran, 100% villaa, 60 g
Sukkapuikot ja 40 cm:n pyöröt, 5 mm

Takista jäänyt lanka tekeytyi päähineeksi. Tein ihan ohjeen mukaan, jopa tuon "saparon" päälaelle. Keskeinen idea on, että neulotaan päälaelta korvia kohti.

Eiköhän näillä ainakin leudoimmilla keleillä tarkene.

2 kommenttia:

MaaritH kirjoitti...

Vaude! Hieno vuori! Takki eiku paranee ;)

Raglana kirjoitti...

Kiva päähine tuli lopusta langasta. Vuoritusurakka on varmasti vaivansa arvoinen, takki saa lisää käyttöaikaa. Mutta apua, onko siitä jo kaksi vuotta, miksei mulla ole auringonnousukehätakkia!?!