tiistai 30. joulukuuta 2008

Uusi(o) villatakki

Jane by Wendy Bernard from Custom Knits, koko M
Lana Grossa Bingo, 100 % merinovilla, 600 g
KnitPicks Harmony 5,5 mm

Tämä on uusi olomuoto pari vuotta sitten tekemästäni neuletakista. Olin jo silloin sitä mieltä, että olisi se voinut olla reilumpikin. Hihat olivat liian kapeat eikä pari tuumaa lisää ympärystäkään olisi haitannut. Koska lanka on hyvälaatuista, purin neuleen, vyyhtesin langat, kastelin ne ja niiden kuivuttua kerin ne uusille kerille. Mukaan nappasin vielä lankavarastosta yhden kokonaisen ja yhden vajaan kerän. Lankaa jäi muutama metri.

Mallin bongasin mainiosta Custom Knits -kirjasta, jonka hommasin Amerikan-matkallani KnitPicksin kirja-alesta. Samassa kuormassa tuli sukkapuikkoja ja muuta pikku sälää. Lankoja en tällä kerralla hankkinut. Kirjassa on lukuisia ylhäältä alaspäin toteutettavia malleja sekä raglan- että istutetuilla hihoilla. Tämä aloitettiin olkapäiltä. Ensin neuloin takakappaleen kainaloihin asti ja sitten poimin silmukat etukappaleita varten aloitusreunasta. Kainalossa kappaleet sitten yhdistyivät ja alaosan tein yhtenä kappaleena. Tässä ei varsinaisesti mitään uutta. Uutta oli hihojen tekotapa. Hihojen silmukat poimin hiha-aukoista ja aluksi tein jyhennettyjä kerroksia saadakseni hihan pyöriöön "lisätilaa". Sitten jatkoin hihojen neulomista normaalisti pyörönä. Yhtään saumaa ei tässä vaatekappaleessa ole.

Mallia sovelsin sen verran, että tein v-aukon, napinlävet ja laitoin napit alkuperäisen nauhakiinnityksen sijaan. Napitkin ovat samat kuin edellisessäkin versiossa. Mallikuvion tein neljään kertaan, kun alkuperäisessä ohjeessa kehotettiin tekemään se kolmesti. Nyt olen jo sen verran viisastunut neuleharrastuksessani, että teen neuleet omien mittojeni mukaan. Hihat olisivat voineet olla inansa pidemmät, mutta menevät noinkin. Hihat ovat ihan suorat ilman mitään kavennuksia. Uskon että tätä tulee käytettyä paljon.

Joulukinkku loppui tänään. Kinkkupizzaan ja -kiusaukseen sijoitin suurimman osan jämistä ja tänä aamuna pistelin viimeiset siivut aamiaiseksi. Kalaruokia alkaa olla jo ikävä.

7 kommenttia:

Paula kirjoitti...

Tosi kivan näköinen neule ja näyttää myös sopivan sulle erittäin hyvin :)

Jatta kirjoitti...

IHANA! Tosi nätti ja sopii sulle hirmu hyvin :D

(p.s word verification: MISTERS hmm... hmm :P)

Christina kirjoitti...

Tykkään! Istuvuus on ihan perfect.

Päivi kirjoitti...

Kaunis neule ja mielenkiintoisen kuuloinen kirja.

Hepsi kirjoitti...

Hieno villis ja todella on ihan sulle tehty! Taidokkaasti!

aura kirjoitti...

Todella kaunis takki. Varsinkin hihat ovat ihanat! Onnellista uutta vuotta!

ArualMaria kirjoitti...

Tämä on kivan mallinen takki! Yksinkertainen, mutta silti siinä on jotakin.