sunnuntai 15. helmikuuta 2009

Kauline

Pari vuotta sitten touhusin itselleni villatakin paksusta langasta. Lankaa olin ostanut sitä varten kilon, tarjouksesta tietty. Tietenkin lankaa jäi puolitoista kerää. Aika kauan tuo lanka makoili lankalaatikossa ennen kuin kekkasin mitä siitä värkkäisin. Tietysti kaulineen! (Kauline = kauluri + päähine)

Kauline, oma malli
Rowan Yorkshire Tweed Chunky, 100 % villa, 150 g
Novitan pyöröt, 8 mm

Tätä voi käyttää huppuna, jos vaikka haluaa leikkiä ritarileikkejä, tai sitten vain ihan korkeana kauluksena.Idea tähän tuli vanhoja muistellessa. Minulla oli vastaavanlainen asuste joskus lukioaikoina. Se taisi olla oranssi ja ehkä vähän väljempi.

Jos haluat oman kaulineen, tee näin. (Tiheys 10 s/10 cm)

Luo 60 s.
Neulo 2 o, 2 n, n. 40 cm
Neulo 15 s, lisää 1 s. Toista 3 kertaa.
Tee 1 kerros ribbiä, oikeat oikein, nurjat nurin.
Neulo 8 s, lisää 1 s. Toista 7 kertaa.
Tee 1 kerros ribbiä, oikeat oikein, nurjat nurin.
Toista näitä kahta kerrosta niin, että lisäysten välissä on aina 1 silmukka enemmän.
Omassa kaulineessani on 11 silmukkaa lisäysten välissä (96 s). Sitten lanka alkoi olla vähissä ja päättelin työn.

Aikaa meni vajaa 3/4 matkaa Tampere-Oulu-Tampere -junamatkasta. Olisi mennyt vähemmänkin, mutta innostuin hienosäätämään lisäysten kanssa, ja tietenkin lanka loppui kesken päättelykerroksen, joten jouduin purkamaan yhden kerroksen.

Ensi kerralla jotain vähän vaativampaa.

1 kommentti:

Christina kirjoitti...

Heh, miulle tuli kans mieleen ajallisesti lukion jälkeen (~86)käyttämäni neulottu huppu (olikohan muotia sillon), joka oli vaaleanpunaista mohairsekoitetta ja siihen kuului vielä valkoisesta mohairsekoitteesta neulottu palmikkopanta joka aseteltiin hupun päälle(ja sehän oli tietty tarkkaa hommaa : )