sunnuntai 1. maaliskuuta 2009

Leikkikaverin villatakki

Indigo Playmate Jacket by Wendy Bernard from Custom Knits
Noro Silk Garden (45% silkkiä, 45% kid mohairia, 10% lampaanvillaa), väri 47, 500 g
Knit Picks Option, 5,5 mm


Villatakki Silk Gardenista on ollut haaveissani jo jonkun aikaa. Syksyllä löysin hyvän tarjouksen netistä, ja kaupathan siitä tuli. Malli oli silloin vielä hakusessa, mutta tuosta mainiosta kirjasta löytyi sopiva.

Tällainen pätkävärjätty lanka, jossa kuitenkin on suht' pitkät värinvaihdot, sopii hyvin yhtenä kappaleena neulottavaksi. Hihat tietysti täytyi tehdä erikseen. Langan kanssa en erityisemmin temppuillut. Kerän päättyessä yritin löytää seuraavaksi kerän, joka jatkuisi oikeasta kohtaa. Aika hyvin se onnistuikin. Hihat tein tarkoituksella eri värityksillä. Herra Noro onnistuu aina erinomaisesti piilottamaan hailakat kaurapuuron värit kerän sisälle, joten ylläreitä tulee, vaikka kuinka koittaisi katsoa päältäpäin hyvältä näyttävää lankaa. Kauluksessa vähän järjestelin lankoja. Neuloin kaurapuurot kauluksen lyhennettyihin kerroksiin, jotka eivät tule näkyviin. Tuosta konjakinvärisestä tein tuplaraidat, kun sattui seuraava kerä alkamaan sopivasti, ja sain sillä tavoin kivat värit kaulukseen.


Nyt kun haave on täyttynyt, luulen etten vähään aikaan tähän lankaan koske, jollei sitten ihan loistavaa tarjousta tule eteen. Valmis neule on kyllä ihanan tuntuinen, pehmeä ja lämmin, mutta langan laatu ei mielestäni ole sellainen, mitä sen hintaluokan langalta voi odottaa. Aika monessa kerässä oli solmu, ja väri tietenkin vaihtui siinä kohtaa. Välillä lanka oli ihan ohutta ja välillä taas melkein hahtuvaa. Pari kertaa lanka katkesi neulottaessa.

Kaikki lanka meni, mitä oli. Lankaa jäi vain se mitä päätellessä tuli pätkiä. Piruuttani punnitsin pätkät vaa'alla ja vaaka näytti nollaa, eli ei siinä kovin montaa senttiä lankaa ollut.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nätin näköinen villatakki ja kivat värisävyt :)

MinskuH kirjoitti...

Aivan ihana villatakki, juurikin minun mieleeni :)

Raglana kirjoitti...

Mainio takki! Kannattaa tosiaan kytätä tarjouksia, en itsekään ole ostanut "normaalihinnalla". Mulla ei ole Silk Gardenissa ollut mitään poikki meneviä kohtia, ainakaan muistaakseni, ei moitittavaa, ja tykkään langan rustiikista olemuksesta, vaihtelu kuuluu siihen.

Muuten, Silk Garden ja muut Noro-langat on värjätty ennen kehräämistä, villana. Käsittääkseni pätkävärjätty tarkoittaa lankana värjättyä ja varsin lyhyitä "väripätkiä", vs. liukuvärjätty. Onko tuo sitten "liukukehrättyä" vai mikä lie oikea termi ;-)

Kiva sävy tuo nro 47, tasapainoinen, vaikka tosiaan nuo vaaleimmat ruskeat vähän minullakin otti silmään, kun tein siitä Lady Eleanorin.

TiinaR kirjoitti...

Kivannäköinen :)

Päivi kirjoitti...

Taas upea neule.

Karoliina kirjoitti...

Kiitos kauniista kommenteista.

Raglana, muistat varmaan, että mun tapani neuloa. on lievästi sanottuna tiukka. Vedän langan tosi tiukalle, ja sen takia lanka saattaa katketa.

Tuota 47-sävyä ei ilmeisesti enää värjätä/kehrätä. Pahoittelen virheellistä terminologiaa. ;)

Christina kirjoitti...

Kauniisti raidoittunut. Hyvä lankavalinta tuohon malliin. Tyylikäs!

hiisa kirjoitti...

Yhdyn kuoroon kauniiseen... Ihana neuletakki!