sunnuntai 14. kesäkuuta 2009

Vinopalmikkotoppi

Slant Cabled Top by Josh Bennett, #11 Vogue Knitting Spring/Summer 2008
Katia Linen, 53% puuvilla, 47% pellava, 300g
KnitPicks Harmony, 4 mm

Innostuin tästä mallista jo viime kesänä, mutta en vielä silloin tullut sitä neuloneeksi. Nyt se sitten pääsi tekeytymään. Erityisesti tuo tapa neuloa hihat etu- ja takakappaleen jatkeeksi vain silmukoita lisäämällä oli se juttu tässä mallissa. Ihan täysosumaa tästä ei tullut. Olkasaumat eivät ole vielä ihan asettuneet ja pääntiekin näyttää löpsähtäneeltä. Jos se ei tuosta lyhyen ajan kanssa asetu, niin täytyy sitten päätellä uusiksi. Se olisi voinut näyttää paremmalta, jos olisin seissyt kuvassa. Ulkona oli niin kylmä, ettei sen kummempiin poseerauksiin ollut intoa, vaan miekkonen nappasi nopeasti pari kuvaa.

Tuosta langasta tykkään kovasti. Ostin sen Tallinnasta Liann Longadista huhtikuisella retkellämme, 43 EEK (2.75 €)/kerä. Sillä hinnalla todella loistava hinta-laatusuhde. Pellavasekoitteeksi lanka on pehmeä. Valmis neule tuntuu myös pehmeältä ja laskeutuu kauniisti. Suosittelen kesäisiin neuleisiin.

Eilen oli KIP-päivä. Tampereella neuloimme ainakin Koskipuistossa. Puolilta päivin, kun aloittelimme oli vielä melko lämmintä, mutta kahden maissa ilma viileni ja lähdin kotiin. Osa porukasta jäi vielä neulomaan. KIP-päivän kunniaksi Lankaideasta sai 20% alennusta normaalihintaisista langoista, joten tuli tehtyä vähän lankaostoksiakin. Niistä sitten enemmän, kun ovat muotoutuneet joksikin.

5 kommenttia:

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Ihania neuleita ja ompeluksia sinulta on valmistunut. Toivotaan niitä lämpimiä mekkokelejä.

Raglana kirjoitti...

Todella mainio kesäpusero! Tarvittaessa ihan pääntien korjaamisen vaivan väärti, hyvinkin. Lanka vaikuttaa kivalta (aah, pellavaa). Katia Linenin pesunkesto yms. tietoja olisi kiva kuulla, jahka saat käytännön havaintoja.

Christina kirjoitti...

Kiva tuo epäsymmetrinen kuvio. Samaa mieltä raglanan kanssa, jos tuo pääntie ei asetu nätimmin, niin on varmaan korjamisen väärti, kun muuten puserossa kaikki kohdallaan.

Karoliina kirjoitti...

Pääntien korjaaminen ei tosiaan ole mikään iso rasti. Tiukempi päättely ja se olisi siinä, mutta ei millään viitsisi...

Tuo lanka on tosi kiva. Muistuttaa vähän Suvivuokkoa, mutta on napakampi.

Hepsi kirjoitti...

Kaunis pusero joka tapauksessa!