perjantai 26. kesäkuuta 2009

Taika-askelia purjeveneessä

Siskoni viettää suuren osan kesästään merellä purjeveneessä. Tänä viikonloppuna he taas suuntaavat Saaristomerelle muutamaksi viikoksi. Noin pitkän purjehduksen aikan ehtii olla monenlaista säätä ja villasukillekin varmaan on käyttöä.

Taika-askelsukat
Austermann Step, 75% villa, 25% nylon, 100g
Addin 80 cm:n pyöröt 3mm

Kantapään malli on Wendy's Knittingistä, Fingeringweight Toe-up Gusset Heel Sock. Löytyy Ravelrystakin. Muutoin tein niin kuin yleensä. Jalkaterässä on 64 silmukkaa ja varressa loppujen lopuksi 90 silmukkaa. Varteen lisäsin silmukat jo aikaisemmin hyväksi havaitulla systeemillä.

Nuukana ihmisenä neuloin tarkkaan koko kerän. Otin langan sekä sisältä että ulkoa ja magic-loopilla pistelin menemään. Raidat tulivat tietysti vastakkaisessa järjestyksessä, mutta tuskinpa menoa haittaa. Kantapäästä tuli oikein hyvin istuva, käytän tätä systeemiä toistekin.

Magic-loop sen sijaan ei taida olla minun juttuni. Käsialani on tiukka ja silmukoiden nitkuttaminen takaisin puikolle on työlästä. Reunimmaista silmukkaa ei voi tehdä kovinkaan tiukaksi, jotta saisi taas silmukat puikolle, ja se puolestaan aiheuttaa tikapuita. Oikeat sukkapuikot ovat paremmat.

Lanka on mukavaa neuloa, mutta aika pehmeää ja nukkaantuu helposti. Joissakin kohdissa muodostui ihan kivan näköisiä kuvioita, jotka muistuttivat vähän herneenvarsia, mutta pääosin kuvio oli jotain epämääräistä.

Kaikkein parasta on kuitenkin se, että on kesä ja lämmintä. Vielä on ainakin yksi kesäneule tekeillä. Ommellakin olisi kiva, mutta aika ei riitä kaikkeen. Viikon päästä alkaa loma, joten ehkä silloin sitten ompelukonekin pääsee töihin. Nyt nauttimaan ilta-auringosta.

2 kommenttia:

Esikko kirjoitti...

Hei! Voitit blogini arvonnassa. Laitatko yhteystietosi osoitteeseen villavaara @ luukku.com.

Maartsi kirjoitti...

Kiitokset kantapäävinkistä! Täytyy kokeilla. :)