tiistai 1. joulukuuta 2009

Kelttiläinen suurtyö


  Celtic Icon by Fiona Ellis from Inspired Cable Knits
Rowan 4 ply soft, 100% Merino Wool, väri: tandoori, 450 g
KnitPicks Harmony 3,75 mm

Tätä olen tehnyt melkein koko syksyn. Ohjeeseen ihastuin jo vuosia sitten. Inspired Cable Knits taitaa olla ensimmäinen kirja, jonka olen tilannut netistä. Tämä oli mukava projekti. Riittävästi vaikeusastetta.


Ennen projektin aloittamista mietin tämän tekemistä ylhäältä alas yhtenä kappaleena, mutta en kuitenkaan viitsinyt alkaa sen kummemmin säätämään, joten tein ihan ohjeen mukaan. Neule rakentuu normaalien etu- ja takakappaleiden lisäksi sivukappaleista (ks. kuva vas. alareunassa). Ne ovat pelkkää sileää neuletta eivätkä sinänsä mikään ongelma, lisää neulomista vain, ja lisää yhdistettäviä kappaleita.

Kaikki palmikot tein palmikkopuikon kanssa, paitsi ne jotka tein silloin kun olin työreissulla Lahdessa. Palmikkopuikko unohtui kotiin, joten käytin apuvälineenä hammastikkua. Kokeilin tehdä ilman apupuikkoa, mutta ei siitä mitään tullut. Tein sitten niin kuin olin tottunut tekemään.

En ole koskaan aikaisemmin laittanut vetoketjua neuleeseen. Se onnistui yllättävän helposti, vaikka ompelinkin toisen reunan kahdesti. Käsin tietysti. Saumatkin onnistuivat oikein hyvin. Ilahduttaa mieltä, että on ainakin jossain asiassa kehittynyt vuosien varrella.

Huppu taitaa olla aika turha, mutta kun lankaa kerran oli, niin tein senkin.

Langasta voisi tulla vaikka suosikkilankani. Se on pehmeää, mutta silti napakantuntuista. Ko. väri on Rowanin koe-erää, joka ei koskaan ole päässyt varsinaiseen tuotantoon asti. Janettelta ostin sitä vajaa vuosi sitten.

Jos tästä projektista jotain huonoa pitää sanoa, niin tuo ohje ei ollut paras mahdollinen. Ilmeisesti olen niin tottunut amerikkalaisten perusteellisiin ohjeisiin, että kanadalainen hieman vähemmän perusteellinen ohje tuntui jotenkin sekavalta ja puutteelliselta. Lopputulokseen kokonaisuutena olen kuitenkin erittäin tyytyväinen.

Joululahjoista en ole vielä päättänyt teenko niitä itse vai en. Epäilen että en tee. Taidan keskittyä neulomaan itselleni kaikkea kivaa niistä kaikista upeista langoista, joita viime aikoina olen varastoihini hankkinut. Nyt täytyy muistaa olla oikein kilttinä, jos vaikka joulupukki sen noteeraisi ja jotenkin aikanaan palkitsisi.

7 kommenttia:

Päivi kirjoitti...

Kauniin värinen ja ihanat palmikot. Tuo väri sopii tosi hyvin tähän harmauteen.

Tarja kirjoitti...

Vau, komea tuli!

Hepsi kirjoitti...

Upea ja pirteän värinen!

ArualMaria kirjoitti...

Hieno huppari! Siinä on saanut tovin tikutella... Ihana on värikin.

Tess kirjoitti...

Ihan mielettömän upea huppari!

TeSa kirjoitti...

Kiva kuvasarja ja kaunis neule.
Valtava vääntö palmikoiden kanssa.

LankaLuolan Marika kirjoitti...

Tooooosiii ihana!