keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Iso pipa ja miähen sukat

Tämä syksyn suurponnistus, palmikkohuppari Celtic Icon, valmistui eilen illalla. Esittelen sen viikonloppuna, jos vain on jonkinlaista valokuvauskeliä. Ison projektin aikana tuli tehtyä pienempiäkin projekteja. Neuletapaamiseen en viitsinyt ottaa isoa työtä mukaan ja hupparin pingoittuessa täytyi touhuta jotain muuta.

Neuletapaamiseen tarvitsin siis jotain helposti mukana kulkevaa. Marraskuun alkupuolella kelit olivat jo aika viileät ja päähineelle oli tarvetta.

Punanen pipa (Rasta hat; Ravelry linkki)
Jaeger Shetland Aran, (80% New Wool, 20% Alpaca), 100g
Addin 40 cm:n pyöröt, 5 mm

Tykästyin tähän malliin, kun neuloin ystävättärelleni rastapipon aikaisemmin tänä vuonna. Lanka on jämälankaa vuodelta 2006, siskoni joululahjapuserosta. Kokeilin ensin tehdä vähän pienemmällä silmukkamäärällä, mutta tulos ei ollut yhtä hauska ja lankaakin olisi jäänyt reilusti, joten purin tekeleen ja tein kiltisti mallin mukaan. En ole mitenkään erityisen runsastukkainen tai rastahenkinen, mutta tuossa mallissa on jotain. Ainakin pipoa voi käännellä ja väännellä hauskasti päässään, kun poseeraa peilin edessä. (Peiliin olisin tosiaan voinut vilkaista ennen kuvaamista, toim. huom.)


Miähen sukat
Raggegarn (60% villaa, 20% acryyliä, 20% nylonia), 100 g
Sukkapuikot, 4 mm

Aloin neuloa näitä sukkia itselleni (kengännro 39), mutta niistä tulikin sen verran reilut, että sopivat passelisti miekkoselle (kengännro 44). Varpaista aloitin, 48 silmukkaa. Kantapään tein käänteisesti ranskalaisena Ullan ohjeen mukaan. Sukkiin tullut kokovirhe johtui ilmeisesti siitä, että aloitin kiilalisäykset liian myöhään. Kantapäästä tuli kyllä kaunis tuolla tavoin. Ei tarvinnut poimia silmukoita, joten ei tarvinnut huolehtia tuleeko reikiä. Vartta neuloin niin kauan kuin lankaa riitti. Vähän lyhyethän niistä tuli, mutta menettelevät kotioloissa. Lanka oli positiivinen tuttavuus (Lankaideasta). Vaikka siinä olikin huomattavasti keinoainetta mukana, niin se oli mukavantuntuista neuloa. Kuvassa sukat näyttävät jotenkin nuhjaantuneilta, mutta luonnossa näyttävät kyllä ihan hyviltä.

1 kommentti:

Christina kirjoitti...

Hauska pipa. Oottelen kovasti kuvia hupparista.