lauantai 15. elokuuta 2009

Lahjoja

Pitkä loma alkaa olla lopuillaan. Maanantaina taas takaisin toimistoon ja syksyn askareisiin. Loma on mennyt mukavasti. Kaikenlaista puuhaa on riittänyt, ja nämäkin työt valmistuivat jo heinäkuussa.
Elisabeth Rosen sukat (Chevron Lace Socks by Ann Budd, Interweave Knits, Summer 2005)
Sandnesgarn Lanett, 100% merinovilla, 22 g
Sukkapuikot, 2,5 mm

Ystäväpariskuntamme sai esikoisensa, pienen tytön. Halusin muistaa heitä ja pienokaista pienellä lahjalla. Sukkia ei koskaan taida olla liikaa, ja ne ovat aina käyttökelpoisia. Vaaleanpunainen pitsiin yhdistettynä on aina suloinen yhdistelmä. (Joo. Olen sitä mieltä, että pienet tytöt voi (ja pitää) pukea söpösti. Pukekoot sitten isompana päälle mitä lystäävät.)

Näin pieneksi projektiksi tässä oli paljon mukavia yksityiskohtia: picot-reunus, yksinkertainen pitsikuvio, kantapää lyhennetyin kerroksin, kärki lyhennetyin kerroksin ja hauska päättely.

Marikan rastapipa (Rasta hat by Shannita Williams-Alleyne, linkki Ravelryyn)
Novita Tennessee, 100% puuvilla, mustaa 50 g, punaista 25 g, keltaista 25 g
Sandnesgarn Mandarin Classic, 100 % puuvilla, vihreää 25 g
KnitPicks Options 4 mm

Tämän pipan lupasin tehdä ystävälleni jo ainakin vuosi sitten. Nyt sen sitten sain tehtyä ja se on jo palannut hänen kanssaan Texasiin. Mainittua ohjetta käytin varsin vapaamuotoisesti, sillä se on paljon paksummalle langalle. Laskeskelin silmukat uusiksi. Ohjetta tarvitsin lähinnä lipan muotoiluun. Projektia viivästytti jonkin verran se, että kirkkaanvihreää lankaa Tennesseen vahvuisena oli aika vaikea löytää. Onneksi sitten Mandarin Classicissa oli oikea sävy.

Aika usein hämmästelen miten vaikeaa on löytää jotakin tarviketta, jonka luulisi olevan ihan standardikamaa. Niin kuin esimerkiksi vihreä puuvillalanka. Viime viikolla olin lentää selälleni Eurokankaassa, kun menin ostamaan mustaa puuvillakangasta housuja varten. Sitä ei ollut. Luulisi että musta puuvillakangas olisi suurin piirtein elinkustannusindeksiin sidottu tuote, jota olisi aina saatavilla kuten kevytmaitoa ja keskiolutta!

1 kommentti:

Christina kirjoitti...

Jep, tytöt pitää pukee söpösti. Meillä tosin alkaa jo piiitkä vaaleenpunainen loppua ja tilalle tulee jo erikoisempiakin värejä. Hauska pipa! Ärsyy todella, kun kangaskaupasta ei saa sitä mitä on sinne toiveikkain mielin mennyt hakemaan. Et kun kaava ja malli ja ajatus ja kaikki on jo valmiina ni hitsi sitten ei löydy oikeaa kangasta.