maanantai 20. heinäkuuta 2009

Tähtitoppi

Kesäloma on nyt puolivälissä. Sen jälkeen vielä 2 viikkoa muita vapaita. Kaikenlaista pientä olen puuhaillut; neulonut ja ommellut sekä bilettänyt Tammerfestissä ja Pori Jazzissa. Nyt kun sataa, on hyvä hetki blogata.
Star Camisole by Mari Lynn Patrick, Designer Knitting/Vogue Knitting, Spring/Summer 2009, #2
Novita Bambu, 68% bambu, 32% puuvilla, 180 g(!)
KnitPicks Harmony 4 mm

Etukappaleen tähtikuvion vuoksi otin tämän työn alle. Ihan kivahan siitä tuli, mutta en ihan sataprosenttisen tyytyväinen ole. Tässä oli aika paljon saumoja ommeltavaksi ja koko työstä jäi vähän semmoinen kursimisen vaikutelma. Toki olisin voinut vähän miettiä etukäteen miten homma kannattaa toteuttaa. Ihan turhaan tein takakappaleen kahdesta osasta, samoin olkaimia olisi voinut jatkaa niin, että etukappaleen yläosat olisivat olleet samaa kaistaletta. Kokosin kappaleet vähän väärin, kun en ihan ymmärtänyt miten tämä olisi pitänyt kasata. Lehdessä oli vain yksi kuva, suoraan edestä, josta ei tuota sivusauman muodostumista saanut selville. Netissä oli kyllä 360 asteen kuvat, mutta niistäkään en ihan kaikkea hahmottanut. Jos vain kelejä on, niin eiköhän tuota tule pidettyä.

Novitan Bambusta en ole ennen neulonut, enkä varmaan neuloisi vastaisuudessakaan, jos ei lankaa olisi jäänyt käyttämättä 2½ kerää. Aika pahasti nuhraantuu jo neuloessa, vaikka sinänsä lankaa on mukava neuloa. Valmis neule laskeutuu kauniisti, mutta aina näissä Novitan langoissa on joku pieni harmittava vika. Tennesseenkin laatu on pudonnut, mutta siitä lisää toisen projektin yhteydessä.

Sainpa vihdoin korjattua (oikeasti jo pari viikkoa sitten) myös aikaisemmin kesällä valmistuneen topin. Ongelmanahan oli repsottava pääntien resori. Äiti antoi viisaan neuvon kuinka tuon saisi korjattua: neuloin resoriin lisää pituutta, n. tuplamäärän kerroksia ja sitten käänsin sen sisäpuolelle kaksinkerroin. Hyvin asettui kaulus paikoilleen. Kiitos neuvosta, äiti!

Loma jatkuu. Huomenna saattavat vadelmat olla jo kypsiä. Sadonkorjuu alkaa siis vähitellen. Kesää saisi olla vielä paljon jäljellä.

3 kommenttia:

Päivi kirjoitti...

Kiva toppi ja tuo palmikoneulekin on muutoksen jälkeen oikein kivan näköinen. Mukava, kun tulee hyviä neuvoja perhepiiristä:)

Raglana kirjoitti...

Kiva malli, varsinkin tuo kaula-aukon muoto on kiva. Harmi, että nypyyntymistä jo ilmeni, vielä kun tuo beige/hiekka-väri on arempi.

Käsittämättömän vähän meni lankaa, olikos tuossa avonainen selkäosa vai paljon metrejä langassa?

Karoliina kirjoitti...

Päivi, hyvät neuvot ovatjoskus kalliita, ja jos ne saa äidiltä, niin niitä on syytä noudattaa.

Raglana, itsekin ihmettelin vähäistä langaskulutusta, mutta totta se on: 6 kerää ostin ja reilut 2 kerää on vielä jäljellä. Metrit ja grammat (50 g/135 m)ihan samat kuin ohjeen langassa, joka oli silkkilankaa. Ohjeen mukaisen määrän tietty ostin lankaa. Ravelryssa on kuva myös takaapäin.