sunnuntai 30. elokuuta 2009

Viimeiset kesäneuleet

Kesäneuleet ovat siitä kivoja, että ne ovat yleensä nopeampia neuloa kuin pitkähihaiset villapaidat. Toisaalta Suomen kesässä voi käydä niinkin ettei heppoiselle topille juuri ole käyttöä. Tälle kävi vähän niin, koska valmistui vasta elokuun puolella.

Fir cone -toppi (oma malli)
Novita Bambu, 68 % bambua, 32 % puuvillaa, 175 g
KnitPicks Harmony, 4 mm & 3,75 mm

Tähtitopista jäi yli kaksi ja puoli kerää Novitan Bambua. Hain Prismasta yhden kerän lisää ja laitoin topin puikoille. Mitat otin vanhasta trikootopista. Tein ketjusilmukka-aloituksen ja neuloin sileää pyörönä parin kerän verran. Kaventelin silmukat kädenteitä varten, takakappaleesta tein vähän matalamman kuin etukappaleesta. Kädentien reunoista poimin silmukat i-cord -reunaa varten ja neuloin reunukset(4 s:n i-cord). Samoin tein etu- ja takakappaleen yläreunan silmukoille. I-cordeissakin hyödynsin ketjusilmukka-aloitusta. Kun reunat oli i-cordattu, otin etukappaleen puolelta samalle puikolle etureunan ja kädentien i-cordit ja jatkoin kahdeksalla silmukalla i-cordia olkaimia varten. Olkaimet silmukoin takana vastaaviin silmukoihin. Kun yläosa oli valmis, purin ketjusilmukkaketjun helmasta, laitoin silmukat puikolle ja aloitin Fir cone -pitsineuleen. Neuloin sitä kaksi mallikertaa ja muutaman kerroksen vuoroin nurjaa ja oikeaa. Silmukat päättelin ompelemalla, koska lanka ei riittänyt tavalliseen päättelyyn. Kaikki lanka meni, mikä oli tarkoituskin.

Timanttisukat
Novita Kotiväki, 100 % puuvillaa, 80 g
Addit 80 cm, 3 mm

Ostin lomareissulla Barcelonassa hauskat puukengät Vialiksesta. Niiden kaveriksi oli ihan pakko neuloa pitsisukat. Ihan tavalliset varpaista-ylös-sukat, helppo pitsikuvio, kantapää lyhennetyillä kerroksilla, picot-reuna yms. Neuloin sukat 64 silmukalla, vähempikin olisi riittänyt. Eivät nuo jalassa pyöri, mutta eivät ole erityisen napakatkaan. Ihan kivat.

Nyt on kesäneuleet ja -langat neulottu. Suurin osa muuten Novitaa. Laskeskelin, että olen kevään ja kesän aikana neulonut 4,5 kilometriä Novitan puuvilla- ja bambulankoja. Tennesseetä on vielä vähän varastossakin.

3 kommenttia:

Tess kirjoitti...

Kaunis toppi ja hyvin istuva! Tulleehan se kesä ensi vuonnaki, niin pääset pitämään sitä. Neuletakin kanssahan sitä voisi pitää viileämmilläkin ilmoilla.

TeSa kirjoitti...

Kauniita sinun neuleesi.

Christina kirjoitti...

Hyvännäköinen toppi. Kiva kun laitoit työselkkarin. Hyvä idea tehdä tuo helma noin vyötäröltä alaspäin ja käyttää ketjusilmukka-alotusta. Tämän vinkin pistän heti korvan taakse. Nuo huolittelut i-cordilla on tosi siistit. Ei niihin seuraaviin toppikeleihin Suomessa ole kuin reilu 8 kk.