lauantai 30. tammikuuta 2010

Vihreän saaren villatakki

Emerald Isle Cardigan by Melissa Wehrle, Knitscene, Fall 2009
Gedifra Shetland de Luxe, 50% villa, 25% babyalpakka, 25% mohair, 375 grammaa
KnitPicks Harmony, 4 ja 5 mm
8 nappia

Halusin perusmallisen v-aukkoisen villatakin. Lanka löytyi lankalaatikosta, matkamuisto viime kevään Tallinnan reissulta, Karnaluksista. Langan yhdistin mallin heti, kun näin tuon lehden.

Neuleen juju on nuo tampit, joiden avulla hihat nostetaan ylös (ks. kuva oikealla). Ohjeesta poiketen neuloin kainaloihin asti yhtenä kappaleena ja sitten samanaikaisesti kolmea kappaletta kolmelta eri kerältä. Pääntien reunassa ja nappilistana oleva joustin neulottiin samalla.
Näin pakkasilla olen pitänyt hihoja alhaalla (ks. kuva vasemmalla). Hieman hassuiltahan nuo napit tuolla hihoissa näyttävät, mutta pääasia, että on lämmin. Neule on todella lämmin, kuten langan koostumuksestakin voi päätellä.

Pikkuisen reilumman olisin tästä voinut tehdä etteivät napit tuolla tavalla kiristäisi. Lankakin olisi riittänyt mainiosti väljempäänkin. Täytyy taas aloittaa kuntoilu ja itsensä tarkkailu, niin eiköhän se neulekin siitä väljene.

Kirjaan tämän vielä viime vuoden töihin. Viime vuonna olin varsin aikaansaapa neulojana. Neuloin melkein 5 kiloa lankaa, useamman kilometrin siis. Tänä vuonna tuskin saan niin paljon neulottua.

2 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Käyttökelpoisen näköinen takki ja tuo nappisysteemi on kätsy! =)

villamokka kirjoitti...

Passeli perustakki, aivan "kaupastaostetun" näköinen!
(Se oli yhteen aikaan parasta, mitä lasten suusta tuli palautetta...)
Mutta tuosta langasta piti kysymäni; mitä tykkäät? Harkitsen sen ottamista Villa Mokan valikoimiin ja tahtoisin kuulla mielipiteesi käyttöominaisuuksista.