perjantai 5. helmikuuta 2010

Köynnöskasvipäähine

Kylmillä keleillä on hyvä suojata päänsä. Tein pipon. Omasta päästä ja omaan päähän. Annoin sille nimeksi Wisteria -pipo. Nimi tulee siitä, että Vogue Knitting Stitchionary 2 -kirjan palmikko no. 41 on nimeltään Wisteria ja tässä pipossa on sitä palmikkoa peräti 6 kappaletta. Lanka on paksua Pirkkaa, jota meni sata grammaa. Nelosen puikoilla neuloin.

Neuloin pipon päälaelta korville. Loin 6 silmukkaa ja aloin sitten lisätä silmukoita joka toinen kerros. Tein lisäykset aina tuon 2 o raidan molemmilla puolilla. Kun silmukoita oli tarpeeksi, aloitin tuon palmikkokuvion ja nurjat silmukat. 2o 2n -joustimen aloitin, kun pipo oli 20 cm korkea ja neuloin sitä niin kauan kuin lankaa riitti, tässä tapauksessa 9 cm. Pipo on lämmin ja sillä tarkenee vielä n. -15 asteen pakkasella. Kylmemmällä en ole kokeillut. Kylmemmällä pidän karvalakkia (epäaito). Tämä on ensimmäinen tänä vuonna valmistunut, tänä vuonna aloitettu neulomus.

3 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Pirtsakka pipo!

Christina kirjoitti...

On ollu pipoille käyttöä tänä talvena, tosin en ole itelleni ehtiny neuloa vielä yhtäkään. Kaunis palmikkoaihe. Kiva tuo edellisen postauksen neuletakki. Ostin myöskin tuota lankaa viime kesänä Tallinnasta, mut senhän vorot vei. Pitäs päästä taas Tallinnaan ; )

Reshma kirjoitti...

oh really nice post and images
Actors