sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Vinksahtanut villapaita

Slanting Gretel (Tee) by Petra Manis, Interweave Knits Fall 2009
BC Garn Lucca Fino, 100 % supersoft merinould, 300 g
KnitPicks Options, 3,5 mm/80 cm


Tämä projekti oli työn alla pitkään, pari kuukautta. Paljon vietimme aikaa yhdessä, ihan Thaimaassa asti pistäydyimme. Puseron keskikohta, kapean palmikon alusta kainaloihin asti, on made in Thailand. Sukkaprojekti tuli sitten väliin, kun en viitsinyt siellä kaukana laskeskella silmukoita yläosaa varten.

Aika paljon jouduin laskeskelemaan muutenkin. Alkuperäisessä ohjeessa lanka oli jonkin verran paksumpaa. Sen verran muutin ohjetta, että tein tuosta alaosasta puseromaisemman. Alkuperäisen ohjeen mukaan tehtynä tuosta olisi tullut aikamoinen babydoll -neule. Toivottavasti kuvista saa edes vähän selvää. Koko viikonloppu on ollut niin harmaa, että tuskin ulkonakaan sen parempia kuvia olisi saanut otettua.

Alkuperäisestä poiketen tein pitkät hihat. Hihat ovat ihan suorat ilman mitään kavennuksia kainaloista ranteeseen neulotut, puolisen metriä/hiha. Pääntiessä, helmassa ja hihansuissa on muutama kerros helmineuletta. Palmikkokuvion lisäksi ei muita koristuksia ole. Lanka ei ole ihan tasaväristä, sävyt vaihtelevat hienoisesti muutaman hyvin lähekkäisen violetin sävyissä. Neulepinta on kaunista ja todella pehmeää. Viime viikolla käytin tätä parina päivänä ja muutamia nyppyjä tuli kainaloihin, mutta ne oli helppo poistaa. Josko pinta käytössä "rauhoittuisi".

Kesäaika alkoi. Sen kunniaksi kaivoin puuvillalankoja varastosta. Kesästä ja värikästä on siis luvassa seuraavaksi.

2 kommenttia:

paivis kirjoitti...

kivan erilaiset palmikot. Muutenkin hyvän näköinen neule.

KirsiÄr kirjoitti...

Hirmu kauan tosiaan... Mulla on paksummasta Lucca-langasta villapaita. Tosiaan nyppääntyi JA huovuttui kainaloista!