sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Raidallinen


Raidallinen t-paita (Skinny Empire by Wendy Bernard; Custom Knits)
Novita Tennessee, 100 % merseroitu puuvilla, eri värejä yhteensä 340 g
Pyöröpuikot Knitpicks Harmony 4 mm

Keräsin kaapista Tennesseen jämiä eri projekteista, tai tuon pinkin langan ostin aikoinaan, kun halvalla sain, mutta raitapaitaan sitä neuloin viime vuonna. Halusin t-paidan raglanhihoilla ja pyöreällä pääntiellä. Custom Knitsistä löytyi sitten ohjeistus ja aloin neuloa, ylhäältä alas. Raitojen järjestystä en ihan loppuun asti miettinyt, tuossa olisi pitänyt olla vielä yksi keltainen raita ennen helmapinkkiä, mutta lankaa ei ollut tarpeeksi, joten tein sitten pinkillä. Tuohon asti se riitti. Pikkuisen muokkasin ohjetta, tein levennykset ja kavennukset omien mittojen mukaan ja hihansuihin, helmaan ja pääntielle neuloin kierrettyä 1o 1n -joustinta. Aika monta puseroa olen Tennesseestä tehnyt, joten silmukkamäärät ja kavennukset olisin varmaan muistanut ilman ohjettakin, mutta laiskana otin valmiin ohjeen, kun kaikki silmukat ja kerrokset täsmäsivät aikaisemmin neulottuihin.

Jos joku nyt haluaisi neuloa samanlaisen puseron saman värisistä langoista, niin eipä taida ihan helposti onnistua. Mikään noista väreistä ei ole enää Novitan värikartassa. Nykyisin Tennesseen värikartta on huomattavasi hailakampi kuin takavuosina. Olen paljon neulonut Tennesseestä, mutta tuskinpa enää sitten, kun kaikki varastot (jokunen jämäkerä) on kulutettu. Joudun etsimään jonkun toisen puuvillalangan, jonka värit ovat enemmän mieleeni.

5 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Pirtsakka pusero! Se päällä on mukava odottaa kesää ja lämpimämpiä ilmoja!

Jatta kirjoitti...

Tennesseen värikartta on kyllä nykyään ihan kakka :P Onneksi siellä on edes se harmaa. Onko se laaja värivalikoima sitten niin hankala pitää tuotannossa, jättäisivät niitä muoviuutuuksia vähemmälle. Nih.

Christina kirjoitti...

Mius tuo kyl just noin kivempi, että tuo helma on kokonaan pinkki. Miekii tykkään enemmän tenneseen vanhoista väreistä. Itseasiassa siun värejä edeltäneestä värikartasta, jossa keltanen on vaaleempi.

Sipi kirjoitti...

Ihanan pirteä paita :)

Anneli kirjoitti...

Sinullahan on täällä kivoja neuleita !
Tämä pusero on ihanista väreistä yhdistetty ;)