keskiviikko 7. toukokuuta 2008

Kellokäyrä

Bell Curve by Kira Dulaney, Knitty Winter 2008
Novita Tennessee, Khaki (328), vajaa 400 g
Addin pyöröt, 3,5 mm/60 cm; 4 mm/80 cm

Ihastuin tähän malliin heti sen ensi kerran nähdessäni. Neuloin hameen jo melkein kuukausi sitten. Neulomiseen ei mennyt kuin viikko, mutta viimeistelyyn meni sitäkin kauemmin. Kuminauhan ostaminen oli mahdoton tehtävä muistaa. Lopulta sen kuitenkin muistin ja sain homman pakettiin. Hame on M-kokoa, mutta silmukkamäärät ohjeen L-koon mukaan. Ohjeessa oli hieman paksumpi lanka, mutta laskelmien jälkeen totesin, että isomman koon mukaan tulee juuri sopivan kokoinen.

Lankaa mietin pitkään, mutta päädyin sitten Tenneesseehen, koska sen hinta/laatusuhde oli sopiva. Tätä väriä ei enää ole Novitan tämän kevään "mallistossa", mutta Tampereen Sokokselta sitä löytyi vielä kiskurihintaan 4,60/kerä. Ostin kaikki samaa erää olevat kerät, yhteensä 900 grammaa. Hameeseen meni lankaa hämmästyttävän vähän, vain vajaat 400 grammaa. Sinänsä positiivista, sillä jos hame olisi kovin painava, saattaisi se vaikka tipahtaa huomaamatta nilkkoihin!

Ainoat haastavat kohdat neuleessa olivat nuo pystyraitojen "tähdet", joissa neulottiin ensin 5 o yhteen pudottamatta silmukoita, langankierto, 5 o yhteen, langankierto, 5 o yhteen ja sitten vasta pudotettiin silmukat. Siinä tuoksinassa sain tuhottua yhdet Addit. Jos puikkoa vääntää toista puikkoa vasten, tulee siihen lommo, mot. Nurjia silmukoita kammoaville tämä on unelmatyö. Nurjaa tulee tasan yksi kerros vyötärönauhan taitteeseen. Muuten saa päästellä pelkkää oikeaa ja vääntää "tähtiä" joka 5. kerros. Tein yhden ylimääräisen lisäyskerran helmaan saadakseni lisää pituutta. Helmassa olisi saanut olla vähän enemmän leveyttä. Menettelee kuitenkin näinkin. Jos joskus neulon tämän uudestaan, käytän jotain villa/tekokuitu -sekoitetta, joka laskeutuu paremmin kuin Tennessee.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis hame! Itse neuloin viime kesänä samaisesta langasta ja väristä itselleni hameen. Hameen ikävä puoli on sen paino verrattuna keveisiin kangashameisiin, mutta kivalta se on tuntunut kuitenkin päällä.

Christina kirjoitti...

Tosi hyvännäköinen hame! Oon itekin katellu yhtä hamemallia mutta en ole uskaltautunut kokeilemaan. Jotenkin vaan on ennakkoluuloja hameen neulomista kohtaan, että saako siitä sopivan ja jos saakin niin lurpsahtaako se käytössä jne.

Jatta kirjoitti...

Ihana! Upea väri ja kaikkea. Tosi onnistunu ja sopii sulle hirmu hyvin :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Opiskelen Joensuun yliopistossa käsityötiedettä ja olen tekemässä pro gradu –tutkielmaa neuleblogeista. Kysely on tarkoitettu henkilöille, jotka pitävät neuleblogia. Kyselyyn vastaaminen vie noin 15-20 minuuttia. Kyselyyn voi vastata 26.5.2008 asti. Kyselyllä selvitetään blogien ja bloggaamisen merkitystä käsitöiden tekemiseen sekä neuleblogien verkostoitumista ja yhteisöllisyyttä. Olisitko ystävällinen ja kävisit tekemässä kyselyn oheisesta linkistä:

Kyselylomakkeeseen


Kyselyyn vastaajien kesken arvotaan kolme neuleaiheista palkintoa.

Ystävällisin terveisin: Katja Vilhunen

MaaritH kirjoitti...

Waude mikä hame! Kivat kengätkin :) Mistäs tuommosia?

Karoliina kirjoitti...

Kiitokset kauniista kommenteista!

Itsekin olin hieman epäluuloinen hameen neulomisen suhteen. Osittain siksi valitsin langaksi Tennesseen, ettei tule ihan mahdottomia menetyksiä, jos vaikka kulahtaakin heti käytössä.

Katjan kyselyyn ehdin vastata jo aikaisemmin. Kiitos kysymästä kuitenkin.

Maarit, kengät ovat Camperin Helenat. Vappuviikolla Tallinnasta ostetut. Hesastakin varmaan löytyy.