tiistai 3. kesäkuuta 2008

Juhlatunnelmia

Lauantai oli suuri juhlapäivä meidänkin perheessämme. Miehen nuorempi poika sai lakkinsa. Tietysti meidän vanhempienkin piti pukea parempaa ylle.

Lacy Cardigan by Jennie Atkinson, Vogue Knitting, Holiday 2005 (#22)
Koko 40"
B-B-B Kid Mohair, 100 g
Knitpicks Options, 5 mm
Virkkuukoukku, 3 mm
6 nappia

Tämä on ollut työlistallani siitä lähtien kun näin mallin ensimmäisen kerran. Nyt sain sen vihdoin toteutettua. Ostin tuon leningin jo huhtikuussa ja heti kun sovitin sitä, tajusin että sen kanssa täytyy olla se pitsijakku VK:sta!

Aika tylsähän tuo oli neuloa. Samaa neljää kerrosta toistettiin koko ajan. Jokusen kerran tuli neulottua 3 nurin yhteen pudottamatta silmukoita, langankierto ja 3 nurin yhteen ja sitten vasta pudotettua silmukat. Varmaan ainakin tuhat kertaa.

Tämä on kauneinta mitä ikinä olen neulonut. Ohjeessa olleet helmet jätin pois, mutta tosi nätti se on noinkin. Saumojen ompelu aluksi hirvitti, kun oli vain pelkkää verkkoa yhdistettävänä, mutta yllättävän hyvin sekin onnistui. Hihatkin menivät paikoilleen kivuttomasti. Jennie oli tehnyt ohjeen viimeisen päälle.

Olen niin tyytyväinen tähän työhön, että nyt voisi varmaan lopettaa neulomisen tähän. Ei sentään. Uutta on jo puikoilla. Villatakki tietenkin.

11 kommenttia:

laura koo kirjoitti...

Tulipa siitä kaunis, jotenkin niin.. herkkä. Toivoton solmukin sit kaiketi aukes ;)

Maartsi kirjoitti...

Tosi kauniin jakun sait suureen juhlaan! Mallineule kuulostaa otolliselta puikonvääntämiseen...

AnneM kirjoitti...

aivan ihana! Täytyykin alkaa etsiä lehteä.

Karoliina kirjoitti...

Laura: Joo, aukes se. Ja ne kaikki monet muut solmut. Tuo ohut mohair on tosi innokasta kietoutumaan joko toiseen kerään tai "häntään".

Maartsi: Yllättävän vähän vääntöä. Eikä mitään ongelmaa Harmonyjen kanssa.

Anne: Kiitos!

Jatta kirjoitti...

On upee! Tuntuu varmaan aivan unelmalta päällä. Iih!

Vilma kirjoitti...

Wau. Kaunis ja herkkä. Wau!

KirsiÄr kirjoitti...

Kaunis. Ei liian söpö, vaan just sopiva. Hitsit kun ei tuota mekkoa nyt näy paremmin... Laita vaiks torstain tapaamiseen :)

Karoliina kirjoitti...

Jatta: Nyt tiedän mitä ilmava tarkoittaa. Tuo on juuri sellainen.

Vilma: Kiitos!

Kirsi: Valitettavasti en pääse torstaina: työpaikan virkistyspäivä! Mekkokin on kyllä sievä. Se on vähän Jane Austen -tyyliä: avara pääntie, pienet lyhyet pussihihat ja rintojen alapuolella poikittainen kaistale eri kangasta kuin muu kolttu. Silkkiä.

tikuttaja kirjoitti...

Vaude kun hyvänoloinen tuotos! Taas kerran originaali lehtikuva ei inspireeraa läheskään yhtä paljon kuin muut toteutukset.

Hepsi kirjoitti...

Kerrassaan upea!

Eila kirjoitti...

Ah miten ihana neule! Minä tykkäisin varmaan neuloa tuota, pidän ohuilla langoilla neulomisesta. Mutta tuo ohje, taas tietty melkein saavuttamaton lehti!