torstai 10. huhtikuuta 2008

Kansikuvaneule

Textured Tunic by Stefanie Japel in Fitted Knits
Koko 39½"
Candy Kristall, 70% puuvilla, 30% viskoosi, 450 g
Knitpicks Harmony, 4 mm
Neulottu ylhäältä alaspäin.
Tämä Fitted Knits -kirjan kansikuvaneule on aika lailla muokattu alkuperäisestä. Alkuperäinenhän oli neulottu paksuhkosta langasta (13 s/20 krs = 10 cm). Minun lankani oli huomattavasti ohuempaa (22 s/30 krs = 10 cm). Aluksi laskeskelin silmukat uudestaan. Kerroksista en niinkään välittänyt, vaan neuloin mittojen mukaan.

Puseron toiseen olkaan olisi pitänyt jättää halkio, joka sitten suljetaan napilla, en jättänyt. Helmaan olisi pitänyt neuloa läpät, jotka suljetaan toiseen reunaan napeilla, en neulonut. Neuloin vain tuollaiset halkiot, jotka reunustin helmineuleella.
Hihat olisi pitänyt neuloa tasona, mutta neuloin sukkapuikoilla. Hihoissa olisi pitänyt tehdä kavennuksia, mutta en tehnyt. Pikkaisen kyllä levensin hihoja kyynärpäästä alaspäin.

Neule kutistui vähän pesussa, mutta uskon, että venyy takaisin käytössä. En jaksanut sen kummemmin pingottaa työtä pesun jälkeen, olisi varmaan pitänyt.

Lanka on Raglanan varastoista hankittua vuosikertalankaa. Koostumus vaikutti hyvältä, mutta neulottaessa lanka sottasi aika lailla. Langasta lähti nöyhtää, joka tarttui vaatteisiin ja joka paikkaan. Minulla oli ihan omat vaatteet tämän työn neulomista varten. Toivottavasti kuitenkaan ei sottaa enää käytössä. Vaate tuntuu oikein mukavalta päällä ja kunhan kelit hieman lämpenevät, on sille varmasti paljon käyttöä.

Muutama sananen vielä Fitted Knits -kirjasta. Suurin osa kirjan malleista on neulottu ylhäältä alaspäin. Mallit ovat mielestäni todella innovatiivisia ja niistä on helppo poimia ideoita omiin töihin. Suuri miinus on kuitenkin se, että "mittakuvat" neuleista ovat puutteellisia. Esim. tämän työn mittakuvassa oli merkitty vain neuleen leveys, neuleen kokonaispituus, hihan kokonaispituus ja pääntien leveys. Mallien muokkaamista helpottaisi kovasti, jos mittoja olisi merkitty hieman enemmän. Toki nuo mitat saa selville silmukkamäärän ja tiheyden avulla laskemalla, mutta olisihan se pieni palvelus, jos ne olisi valmiiksi merkitty. Tykkään kuitenkin kovasti kirjasta eikä tämä varmaankaan jää ainoaksi siitä neulotuksi työksi. Ainakin tulen käyttämään ohjeita avuksi muissa töissä.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Lopputulos on kaunis. Punainen neule sopii juhlaan ja arkeenkin.

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Niitä tuli upea. Olen myös haaveillut tuon mallin toteutuksesta.

upa kirjoitti...

Onpa kaunis!

Anonyymi kirjoitti...

Tosi kivannäköinen! Toivottavasti sottaavuusongelma on taaksejäänyttä elämää.

Täytynee minunkin toteuttaa kirjan neuleita rohkeasti ja laskea uusiksi silmukkamääriä ohuemmille langoille.

t. JohannaH

Stella kirjoitti...

Hieno neulomus! Toivottavasti on käytössäkin mukava eikä enää nöyhtää muita vaatteita.

Karoliina kirjoitti...

Kiitos mukavista kommenteista.

Saisivat säät vielä vähän lämmetä, että tarkenisi puuvillaisissakin.

Tuo väri on ehkä enemmän oranssi kuin punainen. Värikäs joka tapauksessa.

Reippaasti vaan lasket silmukat, Johanna. Ylhäältä alaspäin neulottaessa voi aina sovittaa, joten kovin pahasti ei voi mennä pieleen.

Markka kirjoitti...

Tosi kaunis neule!