lauantai 22. maaliskuuta 2008

Nilkit

Perusnilkkasukat, koko 39
Fortissima Socka (75% villaa, 25% polyamidia), 55 g
Addi Sukkapuikot, 3 mm

Tuli tarve mustille nilkkasukille. Ne täytyi sitten neuloa. Ihan perusmallia, varpaista aloitetut, tiimalasikantapää, jalkaterän päällä ja varressa 2o 2n -ribbiä, neulalla päättelin.

Käytän villasukkia usein toisten ohuempien sukkien päällä, kuten kuvassakin.

Neulontai -blogissa on meneillään Sukka-bingolotto, johon minäkin näin osallistun:

Yleensä neulon sukat tarpeeseen, mutta joskus jos eteen tulee kiva malli ja varastossa on sopivaa lankaa, niin mitäs siinä sitten miettimään. Sukkapari voi olla myös välityö. Joskus seuraavan työn valinta vie aikaa tai vaatii jonkinsuuntaista suunnittelua, niin sukkaa neuloessa voi samalla pohtia seuraavaa suurempaa työtä.

Tekemäni sukat tulevat aina käyttöön. En jemmaile niitä lahjoiksi tms., voisi olla fiksua pitää pientä lahjatavaravarastoa akuutin tarpeen varalle.

Yleensä teen ihan tavissukkia, sileää neuletta tai ribbiä. Tykkään myös palmikkokuvioista, ja olen muutamia pareja tehnytkin. Pitsisukkia en ole pahemmin kokeillut.

Lempparilankojani ovat ohuet sukkalangat. Regian, Onlinen ja Fortissiman sukkalankoja olen neulonut. Ne ovat aika tasalaatuisia keskenään. Yleensä neulon yksivärisestä langasta. Jos neulon kirjavasta langasta, niin silloin sileää neuletta, korkeintaan 2 o 2n -joustinta "kuvioneuleena". Neulon sukat peräkkäin. En pode toisen sukan syndroomaa.

Monimutkaisemmat mallit teen ohjeesta. Perussukat omasta muistista. Itselleni tehdessä muistan kyllä oikeat silmukkamäärät. Muille tehdessäni käytän apuna Regian taulukkoa.

Tiimalasikantapää Ullan tapaan on suosikkikantapääni. Se on ensimmäinen tapa, jolla tiimalasikantapään opettelin tekemään ja olen ollut siihen tyytyväinen. Sopii kaikille sukkamalleille ja minun jalkaani. Soveltuu sekä varpaista että varresta aloitettaessa. Yleensä aloitan varpaista, koska silloin voi käyttää langan mahdollisimman tarkkaan. Jos teen ohjeesta, niin sitten teen niin kuin ohjeistetaan.

1 kommentti:

Christina kirjoitti...

Hei,

Kiva kun kävit kommentoimassa. Näin löysinkin tämän siun hauskan blogin. Kävin samantien lukemassa myös siun vanhaakin blogia. Mukavaa ,että siekin olet löytänyt käsityöt "uudelleen". Aika hienoja töitä oot saanut aikaiseksi!