keskiviikko 12. maaliskuuta 2008

Auringonpaistetta

Wedgewood Blouse by Norah Gaughan, Interweave Knits Summer 2006, 40"
Rondo Suvivuokko, 75 % puuvillaa, 25 % pellavaa, vähän yli 250 g
KnitPicks Harmony 3,75 mm & 4 mm
Sukkapuikot 3,5 mm

Aikoinaan tämä malli ei puhutellut minua laisinkaan. Mallin valinta lähti liikkeelle langasta. Ostin langan Raglanalta. Hän oli siitä jo yhden kerran puseron neulonut, mutta sitten päätynyt sen purkamaan. Kierrätyskamaa siis. Etsiskelin lehdistäni langalle sopivaa mallia ja tämä alkoi suorastaan kirkua, että tahtoo tulla tehdyksi Suvivuokosta. Yhdistelmästä tulikin mielestäni täydellinen.
Alkuperäisessä ohjeessa oli pääntien reunaan tehty muutama kerros lisää ja pääntie kiristettiin sopivaksi nyörillä. Tein ensin kuten ohjeessa neuvottiin, mutta puseroa sovitettuani purin ne muutamat ylimääräiset kerrokset pois ja päättelin silmukat ompelemalla heti mallikuvion viimeisen kerroksen jälkeen. Noin siitä tuli minusta parempi.
Alkuperäisessä nuo kuviot ovat korkeammat. En saanut, enkä kovasti yrittänytkään, tiheyttä täsmäämään korkeussuunnassa, joten tein enemmän nurjaa kainaloiden ja kuvion väliin ja kuvion sitten ihan ohjeen mukaan. Vartaloon lisäsin mittaa reilut kymmenen senttiä. Ohjeessa oli helman ja kainalon väliseksi mitaksi laitettu 28 cm (!). Piruuttani kokeilin neuletta tuossa mitassa eikä napa olisi vielä läheskään peittynyt. Etsin mahdollista korjausta ohjeeseen, mutta en ainakaan IK:n sivuilta löytänyt mitään tähän liittyvää. Kuvassakin pusero näytti ihan normaalimittaiselta mallin päällä.
Tykkään tästä todella paljon. Suunnittelen jopa ompelevani sille hameen kaveriksi. Viimeksi olen tainnut ommella kokonaisen vaatteen joskus 90-luvun puolivälissä.

7 kommenttia:

Jatta kirjoitti...

Noin vähän meni lankaa :o Ihana malli, ihana väri..

Tarja kirjoitti...

Oikein passeli! Parempi pääntie noin ja pituuskin hyvä. Ollaanko me suomalaiset jotenkin pitkäselkäsempiä, kun monet IK mallit meinaa olla niin lyhyitä.

Vilma kirjoitti...

KesäKesäKesä! ;) Ihanan aurinkoinen pusero, alkuperäistä huomattavasti nätimpi, sanoisin.

Ihme pituudet noissa IK:n malleissa välillä. Onneks ne sentään ilmoittaa ne selkeästi, niin että muutokset voi suunnitella etukäteen eikä ihmetellä neuleen edetessä että voiks tää tosiaan olla näin lyhyt...

katinkontti kirjoitti...

Tämä on kyllä hyvä esimerkki mallista joka ei lehdessä vedonnut yhtään mutta nyt näyttääkin todella hyvältä! Varmaan johtuu sittä että sun istuu todella hyvin, toisin kun lehden kuvissa.

Raglana kirjoitti...

Tosi kiva pusero! Langan tuntevat tietävät myös, miten ihana tuo materiaali on päällä, oikea pese ja pidä -vaate. Ja pellavahan vaan paranee pidossa ja pesussa. Pintakuviot tulevat tosi kivasti tällä langalla, sopivan pehmeinä mutta silti riittävän selkeinä.

Lopusta langasta taitaa tulle vielä jotain (riittäiskö toppiin kenties?). Värihän ei ollut yhtään mun, liian lämmin keltainen, mutta tässä mallissa ja sulla se on tosi hyvä!

Karoliina kirjoitti...

Kiitos kauniista sanoista kaikille!

Selailin enemmänkin noita IK:n malleja ja melkein kaikissa oli tosi lyhyt välimatka helmasta kainaloon. Ilmeisesti meidän suomalaisten pitkäselkäinen persjalkainen rotu vaatii sen kymmenen senttiä lisää pituutta.

Pusero on tehty ihan suorana pötkönä ilman mitään muotoilukavennuksia/levennyksiä.

Lankaa taisi jäädä vajaa kolme kerää. Ehkä siitä bikinit tulisi.

upa kirjoitti...

Todella kaunis, erityisesti kaula-aukko on hurmaava.