torstai 24. kesäkuuta 2010

Bambuhelmitoppi

Osallistuin toukokuussa blogiarvontaan ja voitin palkinnon. Tilasin jokusen kerän lisää lankaa Tinttamarellista ja aloin neuloa jo aikaisemmin Modasta 2/2010 bongaamastani mallista toppia.
Naisen toppi (nro 29) Modasta 2/2010
Sublime Bamboo & Pearls dk, 70% bambuviskoosia ja 30 % helmiviskoosia, n. 330 g
Knitpicks Harmony 3,5 ja 4 mm

Nättihän siitä tuli, vaikka itse sanonkin. Valkoista on aina vaikea kuvata. Tässä tapauksessa toppi on vielä hieman kostea pesun jäljiltä, joten pihapihlajamme sai toimia vaatepuuna sijastani. Ihan perustoppi, sileää neuletta, juju on kauluksessa. Kaulus olisi saanut olla vieläkin laskeutuvampi, mutta asettuu toivottavasti käytössä.
Lanka on todella pehmeää ja neulottaessa siitä irtosi jonkin verran nukkaa, mutta ei häiritsevästi. Neulepinnasta tuli tasaista, vaikka neuloinkin tasona. Silmukoiden kanssa sai olla tarkkana, sillä lanka on tosi ohut- ja monisäikeistä. Muuten helposti neulottavaa. Harvinaista sinänsä, että pääsin vyötteen mukaiseen neuletiheyteen vyötteessä mainituilla puikoilla, ja kerroksetkin täsmäsivät.
Neule tulee käyttöön heti huomenna, jos vain kuivuu siihen mennessä. Siihen pukeutuneena kelpaa juhannusta viettää ja jalkapalloa seurata. Siirryn vähitellen juhannuksen viettoon ja toivotan kaikille lukijoilleni rauhallista keskikesän juhlaa!

3 kommenttia:

Raimo kirjoitti...

Suomen tiedotusvälineet sensuroivat Sanoma-konsernin poliittista vaikutusvaltaa, ulkomaisia sijoituksia ja erityisesti suhteita Venäjään ja Ruotsiin. Sekä näiden maiden vaikutusvaltaa Helsingin Sanomiin ym. Sanoman roskalehtiin ynnä tv-kanava Neloseen.

Sanoma-konserni (HS, IS, aikakauslehdet ym) sensuroi lukuisia asioita Suomen kansalta sekä levittää mm. poliitikkojen, Ruotsin ja Venäjän propagandaa Suomeen.

Seuraava vaade on varmasti tullut suoraan Moskovasta: Ilta-Sanomat 29.7.2008 pääkirjoituksessaan vaati ettei pitäisi rajoittaa venäläisten oikeutta ostaa Suomesta kiinteistöjä. Ja nämähän ostavat tontteja strategisista paikoista, mm. varuskuntien vierestä jonne rakentavat järeästi vartioituja varastoja, ihan puolustusvoimien linkkitornin viereen (MTV3n 45-minuuttia paljasti).

Vuonna 2009 nettilehti Uusi Suomi poisti kolumnin, jossa mainittiin ohimennen Sanoma-konsernilla olevan paljon Venäjän-bisneksiä. Muuten US:n kolumnistit saaneet höpöttää lähes mitä tahansa, tässä tuli sananvapauden raja ja sensuuri iski, varmaankin korkean tason käskystä.

Vuonna 1980 Erkon käskystä Ilta-Sanomat alkoi mainostaa presidentinvaaleissa Ahti Karjalaista, joka oli Neuvostoliiton suosikki ja alkoholisoitunut, paljasti Ilta-Sanomien silloinen päätoimittaja vuonna 2004, päästyään irti Sanoma-konsernista.

Samaan aikaan marraskuussa 2004 TV-kanava Nelosen ohjelmasarjassa "Pakkoruotsia Ruotsalaisessa Teatterissa" Erkon mielestä Vanhanen on "kalvinisti", "Kalvinisti ajaa kaiken hyvän alas ja vahvistaa kaikkea huonoa".

Neuvostoliiton tiedustelupalvelu KGB:n yksi tehtävä oli yleisen mielipiteen muokkaus, joka on myös Sanoma-konsernin tehtävä.

paivis kirjoitti...

Kaunis perustoppi. Mukavaa keskikesän juhlaa.

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Tosi kiva kaula-aukko topissa, valkoinen sopii hyvin kesään. Mukavaa juhannusta!