lauantai 31. heinäkuuta 2010

Viileä lämpimällä, lämmin viileällä


Isokauluksinen pusero patenttineuletta
Linea Pura Handknitting no.3, Model 16
Austermann Kokon, 100% silkki, 490 g
KnitPicks Harmony 5,5 mm

Tästä tuli melkein ikuisuusprojekti. Aloitin neuleen jo toukokuussa, mutta tekaisin sitten välillä Bambuhelmitopin. Sitten oli lomamatka ja upeat helleilmat ja vaikka mitä. Helteilläkin jaksoin tätä kuitenkin neuloa ja sainkin kappaleet neulottua jo useampi viikko sitten. Kokoonpanon kanssa tökkikin sitten enemmän. Neule oli pari viikkoa vain toisen hihan kiinnittämistä vajaa valmis. Toissailtana sitten otin itseäni niskasta kiinni ja ompelin hihan paikoilleen. Eipä tälle toisaalta olisi ollut kovasti käyttöäkään, vaikka silkin sanotaan olevan kuumalla viileä materiaali. Sen verran paksu tuo neule on ettei se olisi juurikaan viilentänyt noilla ihanilla helteillä.

Neule on pääosin patenttineuletta, mutta kaulus on ainaoikein-neuletta. Juuri kauluksen takia ihastuin tähän malliin. Kaulusta varten lisättiin silmukoita sekä etu- että takakappaleeseen. Takaa kaulus on mielestäni onnistuneempi kuin edestä. Toivottavasti kaulus asettuu ajan kanssa.

Ihan sataprosenttisesti en ole tähän puseroon tyytyväinen. Se on pikkuisen väljä ja saa minut näyttämään vielä leveämmältä kuin oikeasti olen. Toivottavasti menee pesussa hieman kokoon leveyssuunnassa. En pingottanut kappaleita laisinkaan, kun olivat jo muutenkin tarpeeksi leveitä.

Silkkilanka on aika epämiellyttävää neulottavaa, ainakin tämä lanka. Lanka oli epätasaista ja möykkyistä ja harvasäikeistä. Tarkkana sai olla ettei tullut "harhasilmukoita". Kokonaisuutena pitäisin tätä sellaisena seiskapuolen projektina. Ei ihan huono, mutta ei mitenkään täydellinenkään. Toivottavasti tulee kuitenkin käyttöön syksymmällä eli joskus lokakuussa.

Olen kesäihminen ja olen todella nauttinut viime viikkojen helteistä. Saisivat jatkua vielä pitkää, ainakin syyskuun loppuun asti. Helle ei ole ainakaan meidän vadelmapensaitamme haitannut, kuten kuvista näkyy marjasato on runsas ja raakileitakin on vielä vaikka kuinka.

1 kommentti:

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Miekin oon nauttinut näistä lämpimistä ja ei kyllä haittaa minuakaan, vaikka jatkuisivat syksyyn. Kivaa, kun kerrankin on ollut oikein kunnon kesä. Yleensähän ne lämpimät kestää vain päivän tai pari. Ihana tuo puseron kaula-aukko!