sunnuntai 31. lokakuuta 2010

These socks are made for walking

Totuin viime talvena käyttämään itse tehtyjä sukkia päivittäin. Niitä on jo kertynyt aika paljon sukkalaatikkoon, mutta näitähän tarvitaan joka päivä. Sukat valmistuivat jo pari viikkoa sitten neuleretriitissä.

Mustat sukat Ann Buddin ohjeen mukaan (Interweave Knits, Summer 2007)
Regia 4-fach Haltbar Cotton (41% villa, 34% puuvilla, 25% polyamidi), 100 g
Sukkapuikot 2,5 mm

Ihan perussukat tiimalasikantapäällä. Varressa lisäsin joka 8. kerros yhden silmukan ensimmäisen silmukan jalkeen ja ennen viimeistä silmukkaa yhteensä kahdeksan kertaa eli lopuksi varressa oli 80 silmukkaa. Lisäykset aloitin, kun olin neulonut kantapään pohjasta mitattuna 12 cm. Sukan suuhun tein kierrettyä 1 o In joustinta pari senttiä. Silmukat päättelin ompelemalla. Langan käytin niin tarkkaan, että ensimmäisen sukan lanka loppui kesken päättelyn. Onneksi toisessa kerässä oli jokunen kymmenen senttiä enemmän lankaa, että sain sukan pääteltyä. Suosittelen lämpimästi tätä sukkalankaa. Erittäin miellyttävää neulottavaa. Toivottavasti kestää myös käyttöä.

Pimeän vuodenajan virallisen alkamisen piristämiseksi uudistin hieman blogin ulkonäköä, kun löytyi noista valmiista vaihtoehdoista sellainen, joka miellytti silmää. Nyt on sitten taas se aika, kun aamulla mennään hämärässä töihin ja illalla palataan hämärässä kotiin, parin viikon päästä on pimeää aamuin illoin. Surkuhupaisaa, että tätä pimeää vuodenaikaa kutsutaan normaaliajaksi. Ilmeisesti valo on jotain poikkeuksellista meille pohjoisen ihmisille.

Ei kommentteja: