sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Kuiskaus

Whisper Cardigan by Hannah Fettig in IK Spring 2009
Raijan Aitta Wolli, 30% pellava, 70 % villa, 230 g
Addin pyöröpuikot 3 ja 3½ mm

Katselin pitkään tätä mallia ennen kuin otin projektin työn alle. Tutkin tarkkaan Jatan ja Vilman kommentit ja hyödynsin niitä häikäilemättä. Projekti onkin oikein onnistunut, kiitos huolellisen pohjatyön ja oikeaan osuneen lankavalinnan. Projekti venähti hieman pitkäksi, koska tärkeämpiä projekteja tuli väliin. Itse asiassa neule valmistui jo reilu kuukausi sitten, mutta en vain saanut neuletta kuvattua enkä tekstiä kirjoitettua.

Muokkasin alkuperäistä ohjetta hieman em. kokemusten perusteella (muokkaukset löytyvät Ravelrysta). Tein hihat ilman kavennuksia ja jätin selän keskikohdasta kavennusrivin tekemättä. Helmaa neuloin tarpeeksi eli reilut 10 cm enemmän kuin ohjeessa. Helman ja hihojen suut pingotin lopuksi, etteivät kiertyisi. Saa nähdä miten pysyvät suorina.


Lankavalinta onnistui täydellisesti. Tykästyin kovasti tähän villa-pellavasekoitteeseen, josta syntyi yllättävän pehmeää neulepintaa. Kuvasta on ehkä hieman vaikea hahmottaa langan väriä. Luonnossakin väri vaihtelee valon mukaan; joskus se näyttää tummanruskealta, joskus harmaalta. Neule on kuiskauksen kevyt, sillä lankaa kului vain alun kolmatta vyyhteä. Onneksi ensi viikonloppuna on Suomen Kädentaidot ja sieltä saa lisää tätä upeaa lankaa. Viime vuoden messulangoista on tosin vielä neulomatta ½ kiloa Pirtin Kehräämön kampalankaa ja yksi Zauberball...Tämä neule taitaa levätä talven kaapissa kevättä odottamassa. Vajaamittaiset hihat ja avonainen etumus tekevät tästä lämpimämmän vuodenajan neuleen. Jo sieluni silmin näen kuinka ensi keväänä, kun aurinko taas paistaa, kiskaisen aamusella tämän neuletakin uuden kesämekkoni päälle töihin lähtiessäni.

2 kommenttia:

Jatta kirjoitti...

Tykkään! Ja vielä enemmän maalaamastasi kuvasta sen mekon kaverina. Tää keli on ihan hanurista :P

Karoliina kirjoitti...

Mä olen niin samaa mieltä kanssasi, Jatta.