sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Puuvillaa pikkuiselle tytölle

Sain eilisiltana tekstiviestin, jota jo olin osannut odottaa: "Tyttö syntyi viime yönä." Rakas ystäväni kaukana suuren veden takana sai esikoisensa. Kun kuulin ystäväni odotuksesta, aloin tietysti heti miettiä, mitä pikkuiselle tekisin. Mikä olisi käytännöllistä ja tulisi varmasti käyttöön ja mikä olisi sellainen materiaali, joka on helppo huoltaa ja joka ei toisaalta olisi liian lämmin. Ystäväni asuu seudulla, jolla sääolosuhteet viileimmilläänkin vastaavat Suomen toukokuuta. Päädyin sitten neulomaan peiton ja koska lankaa oli vielä jäljellä, neuloin vielä tossut ja myssyn. Materiaaliksi valitsin puuvillan.Pikkutytön varusteet Garnstudio Muskatista, 100 % egyptiläistä merseroitua puuvillaa, beige, yhteensä 450 g
Puikot 4 mm
Peitto, n. 60 x 80 cm, Drops b6-13
Tossut, Oh! Baby Baby Booties
Röyhelöhattu, Flirty Baby Hat
Kaikki ohjeet löytyvät netistä.

Peiton väri on kuvissa lähimpänä oikeaa. Sain ystävältäni vinkkiä pikkuisen nimestä, joten neuloin peittoon  tulokkaan etunimen alkukirjaimen ikään kuin nimikoinniksi. Väri on hieman pliisu, mutta sopii toisaalta kaikkien muiden värien kanssa. Tuon mallineuleen valitsin koska se näyttää samalta kummallakin puolella. Reunoissa on muutama silmukka aina oikein. Hatun malliksi valitsin tämän pelkästään tuon reunarimpsun vuoksi. Kyllä tytöllä täytyy rimpsuhattu olla!
Näitä oli tosi mukava neuloa, vaikka peitto alkoikin puolen metrin neulomisen jälkeen vähän kyllästyttää. Se mikä näissä vauvojen varusteissa jaksaa aina hämmästyttää, on miten paljon niissä on näpräämistä. Noissa tossuissa katkaistiin lanka ties kuinka montaa kertaa sekä luotiin ja poimittiin silmukoita. Mutta sieviä ne ovat, vaikka itse sanonkin.
Muskat oli varsin rasittavaa neulottavaa. Lanka meni neulottaessa sellaiselle kierteelle, että työtä sai vähän väliä olla roikottamassa, jotta kierre aukenisi. Ei se neulepintaan mitään vaikuttanut, teki vain neulomisesta hankalaa. En taida enää tätä lankaa hankkia, sen verran huonon vaikutelman siitä sain.

4 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

No voi harmi! Minulle on tulossa tuota Muskatia jakkuun.
Suloisia neuleita pienelle!

Jatta kirjoitti...

Sikasöpöjä! Ja aika jännä, mulla on Muskatia ja se on käyttäytyny varsin mallikkaasti. Kovempaa se on ku Tennessee, mutta paremmat värit ja kiilto. Sattukohan sulle joku B-erä?

Jatta kirjoitti...

Siis oon neulonu Muskatista kaksi takkia. Kummatkin oon jo purkanu, toinen jäi isoksi ja Acornsin kaarroke istui yhtä hyvin ku neliöpalikka pyöreään reikään. Mut lanka ei ollu milläänsäkään, keväällä neulon niistä jotain muuta :)

Karoliina kirjoitti...

Todennäköisesti mulle on sattunut joku maanantaierä. Otin langan kerän sisältä, olisikohan se voinut vaikuttaa? Hassua etten edes tekovaiheessa ajatellut, että langan olisi voinut ottaa kerän ulkopuolelta... Tottumus on toinen luonto!
Älä Hepsi masennu, Jatalla on ihan eri kokemukset Muskatista kuin minulla.