keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Joulunpunaista

Jouluaattoon on enää kaksi yötä. Talvipäivä seisahtaa tänään ja huomenna päivä on jo pidempi. Kohti valoa ja kevättä ollaan menossa! Syksy on ollut työntäyteinen ja aika on suorastaan rientänyt. Nämäkin neuleet valmistuivat jo kuukausi sitten, mutta niistä kertominen on jäänyt muiden puuhien jalkoihin.

Punainen pipa (oma viritelmä)

King Cole Merino Blend 4 ply, 100% villa, 80 g
Sukkapuikot ja 40 cm:n Addit, 3,5 mm

Pipo on neulottu ylhäältä alaspäin. Aloitin 6:lla silmukalla ja lisäilin silmukoita joka toisella kerroksella. Yhteensä silmukoita oli 144. Ensin neuloin sileää reilut 12 cm (lisäysten jälkeen) ja lopuksi vajaat 20 cm 2o 2n -joustinta. Resorin saa käännettyä reilusti kaksin kerroin ja helttaakin jää reilusti. Tykkään tästä, vaikka näille keleille se on hieman ohut asuste. Tätä voisi käyttää vaikka tonttulakkina. Tiuku vain helisemään ja voilá. Tai sitten tätä voisi käyttää hirvimetsällä, jos metsästäisi.

 
Punainen huivi (Annis by Susanna IC, Knitty Spring+Summer 2010)
Teetee Alpakka, 100% alpakka, 75 g
KnitPicks Harmony, 5 mm

Tämä on jo toinen pitsihuivi tälle syksylle, vaikka olen huono huivi-ihminen. Kyllä tämäkin käyttöön tulee, kaulahuivina. Tämä malli oli tosi hauska ja nopea neuloa. Konstruktio poikkeaa perinteisestä, eivätkä nypytkään tuottaneet ongelmia. Langan sain viime vuonna lahjaksi neulojien pikkujouluissa ja se oli oikein miellyttävä tuttavuus. Tästä voisi neuloa enemmänkin, vaikka villatakin.
Tässä vielä koko setti. Ajattelin kietoa huivin kaulaan. Pitsikuvio ei ihan pääse oikeuksiinsa, mutta pääasia on ettei kaula ole paljaana. Näillä pakkasillakin näkee usein ihmisten kulkevan kaula paljaana eikä se tunnu heitä häiritsevän. Minulla menevät vilunväreet pitkin selkäpiitä kun näen jonkun paljain kauloin ja palelen heidänkin puolestaan.

Näiden joulunpunaisten neuleiden myötä toivotan kaikille oikein rauhallista joulua.

4 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Kaunis setti!

Joulutähden valoon
metsä nukahtaa.
Jokaiseen pieneen taloon
joulu tulla saa.

Hyvää joulua!

Tellu kirjoitti...

Kaunista joulunpunaista! Huivin malli erottuu oikein hyvin isommasta kuvasta. Hieno malli.

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Mukavaa joulunaikaa sinulle!

Sipi kirjoitti...

Ihanan joulunpunaisia neulomuksia :)
Oikein Hyvää Joulua!