sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Vanhan vuoden viimeinen


Cable Yoke Pullover by Norah Gaughan, Designer Knitting, Holiday 2010
Garnkompagniet Uld & Silke, 90 % villa, 10 % silkki, 240 g
KnitPicks Harmony, 4 mm

Kun näin tämän mallin em. lehdessä, tajusin heti että tässä on sopiva projekti kesällä 2009 Kööpenhaminasta ostetulle villa-silkkilangalle. Älkäätten hämmäntykö kuvasta: yritin ensin poseerata asiallisesti itselaukaisijalla varustetulle kameralle, mutta paidan palmikkokuvio ei tullut kunnolla esille, joten päätin tehdä muutaman poseerauksen kameran edessä ja johan alkoivat värit näyttää oikeilta.

Aika paljon jouduin laskeskelemaan, että sain kuvion ja kaarrokkeen kavennukset ja lisäykset kohdalleen, mutta laskelmat menivät kuitenkin ihan nappiin. Alkuperäisessä mallissa oli poolokaulus ja lyhyet hihat. Minä päätin jättää kauluksen matalaksi ja tehdä pitkät hihat. Neuloin ensin vartalo-osan ja sitten hihat kainaloista ranteisiin. Kainaloissa loin hihasilmukat ketjusilmukkaketjun avulla ja jatkoin sitten kaarrokkeen loppuun. Hihoja varten poimin silmukat ketjusilmukkaketjusta ja ne jokuset vartalo-osan silmukat, jotka olin jättänyt langalle odottamaan. Neuloin hihoja parikymmentä senttiä ennen kuin aloin kaventaa rannetta kohti.

Toinen poikkeus alkuperäisestä ohjeesta oli, että tein helmaan ja hihansuihin käänteen joustinneuleen (1o 1n) sijasta. Samaan neuleeseen ei minusta sovi sekoittaa erilaisia joustinneuleita. Neuloin kaarroketta mallineuleen loppuun ja pääntie asettui minusta ihan nätisti. Selkäpuolelle tein pari lyhennettyä kerrosta Ann Buddin ohjeiden mukaan, jotta selkäpuoli paremmin erottuisi ja neule istuisi paremmin niskasta. Olen erittäin tyytyväinen tähän neuleeseen, joka on myös vuoden 2010 viimeinen valmistunut neule. Se voisi olla myös vuoden 2011 ensimmäinen valmistunut neule sillä se valmistui loppiaispäivänä. Omassa kirjanpidossani kirjaan neuleet sille vuodelle, jolloin ne on aloitettu. Sitäpaitsi olisin saanut neuleen valmiiksi jo viime vuonna, jos en olisi pelannut sanapeliä vuoden viimeisinä päivinä.

Muutama sana vielä vuodesta 2010: Sain valmiiksi kaikkiaan 19 projektia; 6 neulepuseroa, 3 päähinettä, 2 neuletakkia, 2 sukkaparia, 2 huivia, 2 lapaset, 1 vauvan tossut ja 1 vauvan peitto. Näihin meni yhteensä 3,9 kg lankaa. Vuoden vaihteessa varastossani oli lankaa 4 kg.
  

2 kommenttia:

Tess kirjoitti...

Kaunis neule ja mitä ihastuttavin väri :)

Hepsi kirjoitti...

Kaunis neule!