sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Ensimmäiset

Salto by Rebekkah Kerner from Knitty Spring 2008
Arwetta 100% super merino wool, 20 % nylon, 80 g
KnitPicksin sukkapuikot 2 mm ja 2,25 mm

Tämän vuoden neuleprojektit aloitin tällä sukkaparilla, joka oli ollut Ravelryn jonossani jo iät ja ajat. Kuvasta sukkien nerokas rakenne ei oikein erotu, mutta ainakin näitä oli todella hauska neuloa. Aloitin projektin loppiaisaamuna ja sukat valmistuivat viikossa. Neuloin ensimmäisen kerran sukkia näin ohuilla puikoilla. Yleensä käytän 2,5 mm puikkoja näillä ohuilla sukkalangoilla, ja taidan tehdä niin vastakin. Missään projektissa ei ole koskaan tullut niin suuria työkaluvahinkoja kuin tässä: ensin 2 mm:n puikkoon tuli halkeama ja sitten 2,25 mm:n puikko napsahti poikki. Onneksi setissä on 6 samankokoista puikkoa.
Kuten aikaisemmin jo totesin, näitä sukkia oli todella hauska neuloa. Malli ei ollut mielestäni erityisen vaativa, mutta jatkuvasti oli jotain kavennettavaa tai lisättävää, palmikonkiertoa yms., joten homma eteni kuin itsestään eikä kyllästymistä päässyt tapahtumaan missään vaiheessa, ei edes jälkimmäisen sukan aikana.
Lanka on todella pehmoista. Saa nähdä miten kestää käytössä. No, kyllähän 120-prosenttisen langan pitää kestää rankkaakin käyttöä (vyötteen mukaan lanka on 120-prosenttista). Lanka on pikkujoululahja parin vuoden takaa neulojien pikkujouluista. Kiitokset Päiville.

2 kommenttia:

Vilma kirjoitti...

Jos ne sit kestää 20 prosenttia tavallisesta langasta neulottuja sukkia kauemmin. :) Vaan mistä lasketaan se verrokkiaika, i.e. normisukkien keskimääräinen käyttöikä?

Karoliina kirjoitti...

No jos ajatellaan verrokkiaikaa, niin sen määrittely on vähän hankalaa, kun en ole vielä saanut kulutettua yksiäkään itse neulottuja sukkia rikki. Systeri tosin on saanut kulutettua kaikki hänelle neulomani sukat rikki melko nopeasti, joten käyttöikä lienee vahvasti käyttäjäsidonnainen.