maanantai 28. helmikuuta 2011

Pää ja kaula lämpimäksi

Sain joululahjaksi kaksi kerää Rose Mohairia. Mukana oli myös Novitan ohje baskeria ja kaulaliinaa varten. Muutama viikko sitten otin joululahjan työn alle. Neuloin päähineen ohjeen mukaan. Minusta se on enemmän myssy kuin baskeri. Lankaa meni vajaa kerä.

Jäljelle jääneestä langasta aloin neuloa kaulahuivia. Loin 45 silmukkaa ja neuloin puolipatenttia niin kauan kuin lankaa riitti. Sitä riitti n. 90 cm:n verran. Liian vähän kaulahuiviksi. Tein tuosta huivinpätkästä sitten kaulurin. Ompelin päät vinottain yhteen ja sain aikaiseksi tuollaisen shaalikauluksen tapaisen kaulurin. Oivallista tuossa on se, että neulos on kaksinkertainen juuri sillä kohtaa missä viime puhaltaa kaula-aukosta sisään.

Toivottavasti näille ei ole enää paljon käyttöä tänä talvena. Kevään merkkejä on jo selkeästi havaittavissa; illat ovat valoisampia ja pakkasellakin jäät alkavat vähitellen sulaa räystäiltä. Tällä viikolla on luvassa jopa suojakelejä, vaikka öisin onkin vielä reilusti pakkasta. Vaikka illat ovatkin jo valoisampia en silti saanut kuvattua päiväsaikaan. Napsin näitä kuvia samalla kun katselin lempparisarjaani. Värit eivät ole kaikkein valokuvauksellisempia, mutta toisaalta ne muuttuvat aina valaistuksen mukaan.

Langasta sen verran, että vaikkei lahjaa sovikaan moittia, niin itse en tätä lankaa jatkossa aio hankkia. Liian muovimaista. Toivottavasti asusteet ovat kuitenkin lämpimiä.

1 kommentti:

villamokka kirjoitti...

Ihanaa, joku muukin katsoo/tykkää kuinka Alcantarat siellä pärjää. Mua ihan huolestuttaa kuinka selviävät korttipelijutusta.