lauantai 19. maaliskuuta 2011

Päättömyyksiä

Tällä kertaa kuvat ovat päättömiä. Kampaus ei kerta kaikkiaan ollut julkaisukelpoinen. Kuvat on otettu jo pari viikonloppua sitten, mutta ei kampaus sen parempi olisi ollut tänäänkään. Viikonloppuisin tapaan hengailla pyjamassa tai jossain muussa rennossa kostyymissa. Näissä kuvissa olen sentään melko asiallisesti pukeutunut.

Ruishiutale -villatakki
Idena Mohair Lux, 60% mohair, 40% dralon, 350 g
KnitPicks Harmony, 5 mm
Mukaelma Wendy Bernardin Indigo Playmate Jacketista kirjasta Custom Knits

Tämä neuletakki valmistui jo helmikuun alkupuolella. Annoin sille nimen ruishiutale koska neulos näytti ihan ruishiutalepuurolta, etenkin noissa vaaleammissa kohdissa.  Alkuperäisen mallin mukaan neuloin tämän pari vuotta sitten. Ohjeen yhteydessä on vinkkejä ohjeen muokkaamiseksi ja hyödynsin niitä.
Alkuperäiseen ohjeeseen tein seuraavat muutokset: jätin vartalokavennukset pois ja lisäsin etukappaleisiin taskut, neuloin takin huomattavasti pidemmäksi ja tein saalikauluksen sijaan nappilistan nappeineen.  Taskut tein ihan vanhasta muistista. Muuten olen tähän erittäin tyytyväinen paitsi että pääntien kavennuksia olisin voinut miettiä vähän enemmän. Tuo ylin nappi on nyt aika korkealla. Levennykset olisi voinut tehdä loivemmin jotta pääntiestä olisi tullut avonaisempi. No, eihän sitä ole mikään pakko ylös asti napittaa. Napit ovat muuten puuta ja intialaista alkuperää, Karnaluksista kuten lankakin.
Lanka oli oikein mukavaa neuloa, vaikka siinä onkin aika reilusti keinokuitua. Jos vertaa esim. Rose Mohairiin, jota neuloin samoihin aikoihin, niin tämä on huomattavasti miellyttävämpi tuttavuus. Luulin ostaneeni yksiväristä lankaa ja tuo sävyjen vaihtelu oli aluksi epämiellyttävä yllätys, mutta nyt kun silmä on siihen tottunut niin ei tuo niin pahalta enää näytä.

Vähitellen alkaa ajatus suuntautua jo kesäisempiin neuleisiin. Ideoista ei ainakaan ole puutetta: kuluneen viikon aikana ovat ilmestyneet Käsityö, IK ja DK, joissa kaikissa on toteutettavaksi ajateltavia malleja .

4 kommenttia:

Lammas kirjoitti...

Ihana villatakki!

Hepsi kirjoitti...

Upea villatakki!

Vilma kirjoitti...

On se mainio. Näyttää varsinaiselta luottoneuletakilta. Semmoiselta lämpimältä ja aikaa ja eri tyylejä kestävältä.

Karoliina kirjoitti...

Kiitokset kehuista. Ihan punastun.

Vilma: Tuo oli tarkoitus, että olisi sellainen "en keksi mitä laittaisin päälle" -tilanteen ratkaisija.