maanantai 25. huhtikuuta 2011

Kalliolle kukkulalle

Rokkineule
Ingenue by Wendy Bernard from Custom Knits
South West Trading Company Vickie Howell Collection Rock (40% Soysilk, 30% Fine Wool 30% Hemp), 500 g
KnitPicks Harmony 4,5 mm

Tämä valmistui jo pari viikkoa sitten. Kuten kuvasta näkyy, se on ehtinyt olla jo käytössäkin . Inspiraatio neuleeseen tuli taas kerran Custom Knitsistä. Tuo kirja on ollut minulle loistava inspiraation lähde, taas on suunnittella neule tuosta kirjasta. Itse asiassa alkuperäisestä ohjeesta on vain kauluksessa, helmassa ja hihansuissa oleva yksinkerrtainen kuvioneule. Silmukat laskeskelin omien mittojen ja mallitilkun tiheyden mukaan.
Kauluksen tein vasta jälkikäteen, kun lankaa olikin tarpeeksi myös kauluksen tekemiseen. Neuloin kauluksen erikseen, aloitin virkkausaloituksella ja sitten silmukoin valmiin kauluksen kiinni pääntiehen. Tein kauluksen toisin päin kuin alkuperäisessä ohjeessa. Siinä neule aloitettin kauluksen neulomisesta ja kaulus käännettiin sisälle päin. Itse halusin että kauluksen reuna näyttää samalta kuin helma, joten käänsin sen ulospäin.


Lanka on mielenkiintoinen tuttavuus. Ostin sen Tampereen messuilta Piikkopirran osastolta viime vuonna. Lanka on miellyttävä neuloa, tuntuu hieman puuvillalta, neulepinta on tasaista, mutta joissakin kohdin on epämääräisiä nyppyjä, ilmeisesti kuidun päitä. Valmis neule "palautuu" varsin hitaasti. Kuten kuvassa näkyy käytöstä tulleet vekit ja poimut pysyvät eivätkä oikene itsestään.  Mitähän noille vekeille pitäisi tehdä, täytyisikö neule silittää aina käytön jälkeen? Neule on oikein lämmin, erittäin sopiva kevätneuleeksi kun lämmintä on muutama aste. Lanka kuuluu Vickie Howellin nimikkokokoelmaan. Vickiehän on se neulontaguru, joka pitää Neulontakerhoa Liv-kanavalla.

3 kommenttia:

paivis kirjoitti...

Kaunis pusero. Mielenkiintoinen tuo pääntien mallineule. Myös langan koostumus on mielenkiintoinen.

Ingi kirjoitti...

Kaunis yksinkertainen neule! Langassa on tosiaankin jännä koostumus.

Hepsi kirjoitti...

Kaunis pusero!