keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Iltahartaus

Vesper* by Heidi Kirrmaier (linkki Ravelryyn), koko M
Rowan Purelife Revive (36% kierrätyssilkkiä, 36% kierrätyspuuvillaa, 28% kierrätysviskoosia), rock, 400 g
KnitPicks Harmony 4 mm

Tekaisin tällaisen kesäneuleen jo muutama viikko sitten. Projekti lähti liikkeelle siitä, että ihastuin tuohon lankaan, itse asiassa jo viime kesänä. Kävin hypistelemässä lankaa pariinkin otteeseen Lankaideassa. Surffailin aikani Ravelryssa ja päädyin sitten tähän malliin. Se on yksinkertainen, mutta siinä on kuitenkin jotain. Neule neulotaan ylhäältä alas ja lopuksi tehdään laskokset pääntielle. Alussa silmukoita on valtava määrä (396 s) eikä homma tunnu etenevän millään. Hihojen erottamisen jälkeen homma alkaa kuitenkin sujua huomattavasti nopeammin.
Pääntien laskosten kanssa jouduin miettiään useammankin kerran miten ne asettuvat. Useamman laskutoimituksen ja yrityksen ja erehdyksen kautta sain laskokset asettumaan tasan. Tein laskokset poimimalla kolmelle sukkapuikolle 8 s/puikko ja sitten neuloin nuo silmukat yhteen. Toinen vaihtoehto olisi ollut vain asetella laskokst paikoilleen ja ommella ne kiinni, mutta se olisi ollut aivan liian yksinkertaista. Neuleen yläosa on aika raskas, sillä se on periaatteessa kaksinkertainen. Neule kuitenkin laskeutuu aika kivasti. Kuvissa neule on ollut päivän käytössä eikä sitä ole mitenkään pingotettu tai höyrytetty tms..

Tämä ei ehkä ole aivan minun tyyliäni, mutta tykkään tästä kuitenkin kovasti. Se on mukavan rento ja väljä. Pientä vaihtelua viime aikojen tyköistuvampiin neuleisiin. Lanka on todella miellyttävä tuttavuus, mukava neuloa, ei halkeile jne. Suosittelen.

En oikein tiedä miten suhtautuisin näihin lyhythihaisiin kesäneuleisiin. Niitä on mukava neuloa ja ne valmistuvat suht' nopeasti, mutta ne ovat hieman ongelmallisia käytössä. Kovin viileillä ilmoilla niillä en tarkene ja toisaalta helleilmoilla ne ovat aivan liian paksuja. Ehkä ne ovat parhaimmillaan normaalissa suomalaisessa kesäsäässä, pilvipoutaa ja n. +20°C. Tänään on kuitenkin ihana helle ja taidankin vielä lähteä iltalenkille nauttimaan lämpimästä kesäillasta.

*Vesper Wikipediassa

Ei kommentteja: