maanantai 30. heinäkuuta 2012

Kesäpusero

Vanhojen tekosten esittely jatkuu. Neuloin tämän puseron huhtikuussa ja kuvatkin on otettu jo ennen vappua (siksi kalpeat käsivarret).

Ribbon by Wendy Bernard from Custom Knits 2
Sirdar Snuggly Baby Bamboo, 80 % bambuviskoosia, 20 % villaa, 300 g
KnitPicks Symphony 4 mm

Ravelryn Knit and Tonic Knitters -ryhmässä oli kevään korvalla Knit-along eli KAL Wendy Bernardin kirjojen neuleisiin liittyen. Viime vuosina olen neulonut yhden jos toisenkin neuleen hänen ohjeistuksensa mukaan, joten päätin osallistua. Osansa oli myös osallistujien kesken arvottavilla hienoilla palkinnoilla. Tätä ohjetta olin jo aikaisemmn katsellut sillä silmällä, että kesäksi sitten tuon teen.

Langan valitsin yhdessä Lankaidean omistajan kanssa. Ohjeessa mainittua lankaa ei enää valmisteta, joten korvaava lanka oli löydettävä. Tuula suositteli tätä ja koska väritkin sattuivat kohdalleen, niin ei muuta kuin neuloen. Neuloin ihan niin kuin ohjeessa sanottiin. Kädenteissä on ensin kiinteitä silmukoita ja sitten rapuvirkkausta. Malli on aika tyköistuva. Pesin valmiin neuleen koneessa ja se veti aika lailla kasaan. Jouduin venyttämään neuletta aika kovakouraisesti, että sain sen mittoihinsa. Kuvassa neule taitaa olla vielä hieman kostea. Olen ollut tähän oikein tyytyväinen. Muutaman kerran olen tätä käyttänyt kesän aikana. Mainittakoon KAL:sta vielä se, ettei arpaonni suosinut minua ja jäin ilman palkintoa.

Suhtautumiseni näihin kesäneuleisiin on hieman kaksijakoinen. Jos on oikein lämmin kesä, ovat käsinneulotut topit yms. yleensä liian kuumia ja jos kesä on viileä, tulee hihattomassa vaatteessa kylmä. Lisäksi, jos kesä on kostea, kuten tänä vuonna, voi neule olla hiostava. Nyt olen kuitenkin aloittanut valmistautumisen viileämpiin keleihin. Puikoilla on mohairsilkkiä.

2 kommenttia:

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Nätti toppi. Tykkään itse käyttää hihattomia toppeja joko hihattimien tai neulejakkujen kanssa. Aika harvassa tosiaan Suomen ilmastossa päivät, jolloin hihatonta neuletoppia voisi pelkästään käyttää.

Hepsi kirjoitti...

Kaunis toppi!
Tämä kesä on ollut aika hyvä neuleiden käyttämistä ajatellen. Minä olen käyttänyt aika paljon Buttercupiani. =)