keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Huiveja - aina oikein

Blogin päivitykset laahaavat pahasti perässä, valmistuneita projekteja on useampia. No, onpahan ainakin mistä kirjoittaa. Nämäkin projektit liittyvät tavallaan maaliskuussa olleeseen neuleretriittiin.

Saimme retriittilahjaksi neuleohjeen ja langatkin ostin retriitistä.

Color Affection by Veera Välimäki
Louhittaren luolan Väinämöinen, 75% villa, 25% polyamidi
sävyt: sahrami 60 g, sammal, 40 g ja kahvi 50 g
KnitPicks Harmony 4 mm

Mitäs tästä sitten sanoisi? Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Omasta huivistani tuli pienempi kuin ohjeessa, sillä neuloin tapani mukaan varsin napakkaa neuletta. Värit ovat aika retrot ja neuloessani hieman kauhistuinkin väriyhdistelmää, mutta lopputulos on kuitenkin mielestäni onnistunut.

Huivi on juuri sopivan kokoinen kaulan ympärille kiedottavaksi ja näin olen sitä käyttänytkin. Kevään viimoissa se lämmitti mukavasti ja käväisimmepä pääsiäisen jälkeen yhdessä Tallinnassakin. Väinämöistä jäi sen verran, että siitä saisi vielä yhteensopivan päähineenkin. Ehkä sitten syksymmällä.Tämänkin huivin langan ostin retriitistä. Asarum myi hänelle puhumattomia lankoja ja ihastuin tähän lankaan ja ostin sen itselleni. Mallivinkin sain Andralta, jolla oli samanmallinen huivi kaulassaan.


120-19 shawl in garter stitch by Drops Design
Handu Bambusilkkisukkalanka 60% villa, 20% bambu ja 20 % silkki, 100 g
Gasoline Girls and Petrol Boys
KnitPicks Harmony 4 mm

Tämän huivin kanssa reissattin jo tekovaiheessa toukokuun alussa pariinkin eksoottiseen paikkaan. Ensin se pääsi kanssani työmatkalle Tornioon ja seuraavalla viikolla San Sebastianiin Espanjaan, jossa vietin viikon kielikurssilla. Koska langan väri vaihtui tasaisesti ei projekti missään vaiheessa kyllästyttänyt. Ensin ajattelin jättää reunan virkkaamatta, mutta onneksi sen kuitenkin virkkasin. Huivista olisi tullut aika tylsä ilman tuota nypyliäistä reunaa. Tämäkin on jo käytössä kokeiltu ja hyväksi havaittu. Langan värit ovat oikeasti kirkkaammat kuin kuvassa, ehkä luottomallini pihlajan vihreys imee kirkkauden langan väreistä.


1 kommentti:

Tiina R kirjoitti...

Ihania huiveja :)