torstai 30. elokuuta 2012

Alitajunnan toimintaa

En tiedä oliko alitajuntani asialla vai mistä tuli ennakkoaavistus viileästä kesästä. Ihan etukäteen ajattelematta neuloin ennen kesää kaksi pari "kesävillasukkia". Olin touko-kesäkuussa aika paljon reissussa, joten tarvitsin työn alle pieniä, helposti mukana kulkevia neuleita. 

Calcetínes (On-Your-Toes Socks by Ann Budd)
Schoppel-Wolle Boots (44% Superwash-villaa, 42% merseroitua puuvillaa, 14% polyamidia) 70 g
sukkapuikot 2,75 mm

Nämä sukat olivat mukanani Espanjan reissulla toukokuussa. Neuloin niitä mm. lentokoneessa ja linja-autossa. Ne kävivät kanssani myös Guggenheim-museossa, mutta siellä en neulonut. Myöhemmin kesällä sukat pääsivät kanssani toiseenkin reissuun. Ne lämmittivät mukavasti jalkojani lennoilla Singaporeen ja takaisin. Perillä ei ollut tarvetta villasukille.

Näistä tuli heti yhdet lempparisukistani. Olen käyttänyt niitä paljon ja tykkään kovasti. Lanka oli jo neulottaessa todella miellyttävää ja käytössä vielä parempaa. Suosittelen lämpimästi.

Tien päällä -sukat (On-Your-Toes Socks by Ann Budd)
ONline Linie Supersocke 100 Emotion IV-Color
(50% villaa, 25% bambuviskoosia, 25% polyamidia), 60g
sukkapuikot 2,5 mm

Nämä sukat joutuivat tyytymään kotimaan matkailuun, mutta pääsivät kuitenkin useammalle paikkakunnalle: Raaheen, Helsinkiin ja Jyväskylään. Jätin varret tarkoituksella tavanomaista lyhyemmiksi ja tein sukan suihin picot-reunat. Käännettävä reuna on hyvä konsti saada juuri samanlaiset sukat raitalangasta. Näitäkin olen jo ehtinyt kesän aikana käyttää, mutta nämä ovat lämpimämmät kuin nuo puuvillasekoitesukat, joten ne olivat välillä liian kuumat kesän sadekeleillä. Oikein mukava sukkalanka tämäkin. Tämä lanka oli viime syksyn Kädentaidot -messujen perinteinen Vihreän Vyyhdin sukkalanka.

Kesän aikana neulomiset jäivät aika vähiin, mutta jotain kuitenkin valmistui. Niistä ensi kerralla.

1 kommentti:

JennyF kirjoitti...

Tosi kauniita sukkia molemmat, tykkään kovasti niiden värityksestä!