keskiviikko 21. marraskuuta 2007

Glögiä* jo marraskuussa

Neuletakki

Garnstudion mallistosta, koko M/L
KnitPicks Ambrosia (80% baby alpaca, 20% cashmere), väri Mulled Wine (=*glögi), 480g
Pyöröpuikot Addi, 3,5 mm ja 4 mm
Napit Merlettosta Koskikeskuksesta

Tapani mukaan tein taas pikkuisen liian pienen. Villatakit tuppaavat aina irvistämään napit kiinni. Siksi vain kaksi ylintä nappia kiinni, ettei takki irvistelisi.

Ohje oli varsin onnistunut. Hihat tein vähän pidemmiksi. Ympärystä olisi saanut olla enemmän, mutta se ei ole ohjeen vika. Vakaa aikomus on aloittaa ympäryksen pienentäminen kropasta viimeistään joulun jälkeen (taas kerran!). Ohjeen suomennoksesta jouduin tarkastamaan pari kohtaa englanninkielisestä ohjeesta. Nappeja olisi voinut olla pari lisää tiheämmin.


Pienissä kuvissa yksityiskohtia. Kaulus neulottiin hauskasti rullautuvaksi. Ensin poimin silmukat ja sitten neuloin sileää nurjaa. Puolessa välissä lisäsin silmukan muutaman silmukan välein. Kaulus kääntyy nätisti sisäänpäin. Kiva ratkaisu.

Alan vähitellen päästä saumakammostani. Tein olkasaumat silmukoimalla. Siistiä tuli. Toisen hihan kiinnitin pariinkin kertaan ennen kuin olin tyytyväinen. Annan työlle arvosanan 8½.

Lanka on todella miellyttävää neuloa, pehmeää ja sen sellaista. Kashmirsekoitteen huono puoli on se, että lanka tuppaa nuhraantumaan. Yhden päivän käytön jälkeen sain jo nyppiä nukkapalleroita kainaloista. Ajan kanssa nyppyyntyminen tasaantuu. Ainakin ostovaatteissa näin on käynyt.

Messulangoista otin Supersocke Silkit työn alle. Perussukat varpaista ylöspäin valmistuvat vähitellen.

5 kommenttia:

Perhoneito, kirjoitti...

T_o_d_e_l_l_a kaunis neule ja luonnossa vielä kauniimpi! Ihastelin hihojen istutusta ja tasaista käsialaa. Toiset ne osaa :)

laura koo kirjoitti...

Tapaamisessa jo piti sanoman, että on hyvännäköinen neule ja lanka on jo silmälle ihanan pehmoisen oloista. Ihailtavaa tuo siun kättes jäljen tasaisuus taas.

Maartsi kirjoitti...

Ihailin neulettasi jo tapaamisessa (mutta ei sitten tietenkään tullut sanotuksi) ja se olikin aivan uutta tuotantoa. Hieno!

Karoliina kirjoitti...

Kiitoksia kauniista kommenteista. Ihan tässä punastuu...

Arteeni (Sia) kirjoitti...

Ihana neuletakki! Ja muitakin ihania isotöisiä neuleita sulla!