tiistai 12. helmikuuta 2008

Lankakylvyssä

Pimeyden keskellä kaipasimme miekkosen kanssa pientä piristystä. Päätimme lähteä Tallinnaan kylpylään. Torstaiaamuna hyppäsimme ensin Paunuun, joka vei meidät Länsisatamaan ja sieltä jatkoimme Tallink Starilla. Hotelliin majoituttuamme ja hetken henkäistyämme suuntasimme Vanhaan Kaupunkiin. Katsastin Filatin, mutta en ostanut mitään.

Perjantaina oli päivä uusi. Vesijumpan ja hieronnan jälkeen olimme vetreitä päivän retkeä varten. Ostimme kioskista 10:n matkan lippuvihon ja hyppäsimme ratikkaan nro 2. Sillä ajoimme Autobussijaam -pysäkille asti, kävelimme lyhyen matkan takaisin päin ja siinä se oli: Karnaluks. Lankaa, puikkoja, nappeja, kangasmerkkejä, vetoketjuja ja ties mitä kaikkia mahdollisia tarvikkeita, ja vaikka kuinka paljon. Tässä on minun saaliini:

Langat: EDIT 24.2.2008, lisäsin lankojen hinnat, kun niitä on kyselty
Scholler + Stahl Fortissima Socka, 75% villaa ja 25% polyamidia; mustaa, ruskeaa ja vihreää kutakin 2 kerää sekä harmaata 4 kerää; 23,70 EEK/kerä
Filatura Cervinia Le fibri nobili Merino Superfine, 100% villaa, 12 kerää (oikealla); 35,30 EEK/kerä
Filatura Cervinia Le fibri nobili Super TajMahal, 70% villaa, 22% silkkiä ja 8% kashmiria, 10 kerää (vasemmalla); 41,50 EEK/kerä

Hintoihin tulee lisäksi arvonlisävero 18%.

Sockasta tulee tietty sukkia, merinolangasta villatakki ja Tajmahalista pusero syksyksi.

Keräsin mukaan myös kasan Addeja. Itselleni ostin kolmet, loput on kavereille. Puunappeja ja sen semmoista pientä oli kuormassa myös.

Lauantaina poikkesin vielä Liann Lõngadissa, mutta sieltäkin poistuin tyhjin käsin.

Sunnuntaiaamuna suklaahoito pehmitti talven karaiseman nahkani ennen kotiinlähtöä. Paluumatka oli menomatkalle käänteinen. Illalla oli taas mukava olla takaisin kotona.

2 kommenttia:

Raglana kirjoitti...

Ooh! Ihan kuin vähän pyörryttäisi katsella tuota kasaa. Puikkoja, nappeja ja muuta kivaa kasapäin. Jalokuiduista tehtyä lankaakin on löytynyt sopivan oloisissa väreissä. Taj Mahalia on tietysti tuo hienon himmeän kiillon omaava loistavan punainen lankasatsi.

Ei hullumpi reissun saldo kaiken kaikkiaan!

maijamirjami kirjoitti...

Minäkin olin viikonloppuna Tallinnassa, mutta matkaseuran ollessa vähemmän lankaisaa en päässyt Karnaluksiin... nyt kyllä harmittaa. Hyvät ostokset!