perjantai 22. helmikuuta 2008

Sohvaruusuja

Sohvaperuna nousi hetkeksi sohvalta ja sohvaruusut valtasivat hänen paikkansa.

Tämä on se sohvannurkka, jossa neuleeni pääosin syntyvät. Istun siinä aika paljon päivittäin, kuten tyynyn painaumastakin näkyy.

Tyyny oli jo vahvasti ufoutumassa: neuloin nuo ruusut ja varsinaisen päällisen jo viime vuoden maalis-huhtikuussa. Osittain sen silloin kokosinkin, mutta lopputulos ei miellyttänyt: ruusut eivät asettuneet kauniisti päälliseen ja homma jäi sikseen.


Rose Pillow by Nicky Epstein, Vogue Knitting Holiday 2005
Kauhavan Kangasaitan Selina-samettilanka, 450 g
Puikot 5 mm, pitkät ja pyöröt

Jokunen viikko sitten sisuunnuin ja tein tyynyn valmiiksi. Päätin kiinnittää ruusut ompelulangalla samettilangan sijaan. Laitoin sisätyynyn paikoilleen ja piirtoheitinkalvon päällisen ja tyynyn väliin, jotta en vahingossa ompele ruusuja kiinni sisätyynyyn. Ompelin ensin keskimmäisen ruusun ja siitä sitten ympärille jne. Nyt ruusut menivät kauniisti paikoilleen. Lankaa olisi vielä toiseenkin tyynyyn ja sisätyynykin olisi. Saa nyt nähdä saako tämä joskus kaverin vai onko tämä ainut kimppu ruusutarhassa.

2 kommenttia:

Altocumulus kirjoitti...

Ihana tyyny! :)
Saanko udella hintoja noille ostamillesi langoille? Ollaan lähdössä kuukauden päästä tuonne shoppailemaan ja mietin vähän minkä verran rahaa siellä kuluu... Samantyylisiä ostoksia kun on tulossa.

Altocumulus kirjoitti...

Kiitos kovasti, tämä helpottaa pähkäilyä ja voin verrata noita hintoja nettikauppan hintoihin ja näkyypä ainakin fortissima sockassa olevan eroa alvin jälkeen vielä melkoisesti!