sunnuntai 3. helmikuuta 2008

Terveiset Innsbruckiin

Tämän aamun vatsalihasjumpan touhusin kameran kanssa parvekkeen oven välissä farkunlahkeet polviin asti kiskottuna.

Tyrolean Stockings by Ann Budd, Interweave Knits Fall 2007
Asa Gjestal Spinneri Maija, 85% villaa, 15% polyamidia, 120 g
Sukkapuikot Inox, 3½ mm

Ihastuin tähän sukkamalliin nähtyäni Raglanan vastaavat. Toteutuspäätös vahvistui, kun sain sukkalangat pikkujoululahjaksi Maartsilta (Kiitos paljon, Maartsi.). Selkeää myötävaikutusta muilta neulojilta. Ilman sitä olisivat saattaneet jäädä kokonaan toteutumatta.

Vaikka lopputulos näyttää monimutkaiselta, ovat sukat aika yksinkertaiset neuloa. Palmikkokuvion oppii nopeasti ja kuvion rakentumista on kiva seurata. Numeroa suuremmilla puikoilla olisi ehkä kannattanut tehdä, kun neuloo niin tiukkaa kuin minulla on tapana. Etenkin teräosassa olisi saanut olla muutama silmukka enemmän, mutta ehkä ne ajan kanssa muotoutuvat.

Maijasta minulla ei ole aikaisempia kokemuksia. Neulottaessa lanka tuntui koostumukseensa nähden muoviselta, mutta oli kuitenkin helppoa neuloa, ei halkeillut tms. Sopii hyvin sukkiin, sillä on konepestävää. Käytössä vasta näkee mitä Maija on naisiaan. Jos ei mene käytössä miksikään, saatan hankkia tätä joskus itsekin.

Innsbruckiin lähetän terveisiä, koska Innsbruck on Tirolin pääkaupunki.

2 kommenttia:

Maartsi kirjoitti...

Ole hyvä vain! Hienot sukit tulikin. Itse tykkään Maijasta tosi paljon.

Elina kirjoitti...

Hienot sukat!

Osuin Googlella sattumalta vanhaan blogiisi, jossa kerroit löytäneesi jostain Eeva Haaviston Tyttöjen käsityöt -kirjan. Uteliaana kyselisin siitä vähän lisätietoja, eli onkohan siinä lähinnä esitelty eri käsityötekniikoita (kuten nypläyslyöntejä jne.) vai onko sen sivuilla myös esim. jotain malleja ja ohjeita tai muuta?