sunnuntai 27. tammikuuta 2008

Poimutettu neulepusero

Tämä on nähty monessa muussakin blogissa, muutama mainitakseni. Tässä minun versioni yhdestä tämän talven suosikista:

Gathered Pullover by Hana Jason, Interweave Knits Winter 2007
Anti-tickle Merino Blend 4 ply, 320 g
Puikot nro 4, pyöröpuikko 80 cm ja sukkapuikot

Tämä oli varsin nopeasti neulottava pusero. Vain reilut pari viikkoa ja neule oli valmis. Työn valmistumista edesauttivat kaksi pitkähköä junamatkaa (Ouluun ja Kokkolaan).

Lankaa meni yllättävän vähän. Valitsemani lanka oli ohuempaa kuin alkuperäisessä ohjeessa, joten laskin kaikki silmukkamäärät uusiksi. Ensi kerran oikein pingotin mallitilkun saadakseni tarkan kuvan tiheydestä. Laskelmat onnistuivat oikein hyvin. Pääntie jäi aika avonaiseksi, mutta se kuuluu malliin. Hihat menivät helposti paikoilleen. Niiden kanssa olin erityisen tarkkana, sillä aikaisemmin puseron neuloneiden kommentit kertoivat, ettei alkuperäinen hihan ohjeistus ollut ihan kohdallaan. Se pikkuisen harmittaa, että neulejälki on paikka paikoin hieman epätasaista, mutta ehkä se pesussa tasaantuu. Pääntien reunuksesta oli ohjeessa kehoitettu silmukat päättelemään löysästi. Näin teinkin ensin, mutta tulos oli ihan hirveän näköinen. Otin reunuksen vielä auki ja päättelin uudelleen, nyt varsin napakasti, ja johan alkoi näyttää fiksummalta. Höyryraudan kanssa täytyy vielä neuletta vähän kiduttaa, mutta sitten käyttöön.

Pakollinen etumuskuva. Palmikkokuvio oli ihan sopivan kokoinen, vaikka silmukoita ympärillä olikin enemmän kuin alkuperäisessä ohjeessa. Tämä muotoilee neuleen istuvaksi. Muita kavennuksia puserossa ei ole.

Tällaisia ohuita neuleita ei ole koskaan liikaa. Tämä menee mukavasti myös paitapuseron kanssa, tai poolon tai ihan itselläänkin.

9 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Todella kaunis!
Tuo malli ei minua lehdessä kovastikaan kiinnostanut, mutta nyt nähtyäni sen jo muutamalla valmiina, on alkanut kiinnostaa!

Maartsi kirjoitti...

Upea paita! Minuakin malli rupesi kiinnostamaan. Harmi vain, etten voi heti katsoa ohjetta, koska annoin lehden lainaksi.

Villasukka kirjoitti...

Kyllä on kaunis! Tekolistalla on, mutta kauluksen kyllä haluaisin himpun peittävämmäksi.

MaaritH kirjoitti...

Ihana! :)

upa kirjoitti...

Ihana!

mennahuu kirjoitti...

Hieno tuli!

Stella kirjoitti...

Kylläpä on kaunis pusero, ja kuten sanoit: monikäyttöinen ;)

Mukavaa, kun kävit kertomassa blogissani leffakommentteja, ja kun vielä olet nähnyt samat leffat kuin mistä postasin blogissani :D
Itseäni eivät näyttelijöiden iät haitanneet Tummien perhosten kodissa, mutta olen kyllä muutenkin huono arvioimaan ihmisten ikiä. Ja ehkä leffoja tulee katsottua vähemmän kriittisesti, kun niiden tarinoihin ja tapahtumiin tempautuu mukaan.

Iloista viikonjatkoa ;)

Psst. Jos pidät askartelemisesta, niin käy katsomassa tämä sivu:
http://www.tammi.fi/sivut/75

Karoliina kirjoitti...

Kiitos kaikille kauniista sanoistanne puserosta.

Itsekin silmittelin mallia moneen kertaan ennen kuin se alkoi puhuttelemaan ja kuiskailemaan, että sitä punaisesta messulangasta voisit minut neuloa.

Kauluksen pienentäminen ei liene mikään ongelma sinulle, Villasukka. Muutama sentti enemmän neuletta kuvion yläpuolelle ja pienet laskutoimitukset kavennusten välikerrosten määrästä, niin siinä se on.

Kiitti vinkistä, Stella.

Jaana kirjoitti...

Kaunis paita, väri sopii hyvin!